|

CHP'de üçüncü aday Tarhan

CHP'de İnce'nin ardından Tarhan da adaylık işareti verdi. Parti yönetimini eleştiren Tarhan, 'Meclis basıp, kadın gazetecilere şiddet uygulayan, var' dedi. 78 il başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

.
00:00 - 20/08/2014 الأربعاء
Güncelleme: 00:16 - 20/08/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
CHP'de üçüncü aday Tarhan
CHP'de üçüncü aday Tarhan

Son olarak çatı adayla girdiği cumhurbaşkanı seçiminden hezimetle çıkan CHP'de başkan adayları da belli olmaya başladı. Partinin ulusalcı kanadından Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, adaylık için sinyali verdi. Muhalefetin bir politikasının olmadığını savunan Tarhan, cumhurbaşkanı seçim sürecinde hezimet yaşandığını söyledi. Tarhan, 'CHP'nin, yeniden güç toparlaması, rota çizmesi, daha güçlü bir mücadele sergilemesi ve iktidar alternatifi olması için yeni bir kadroyla ve zihniyetini değiştirmesi gerekiyor' dedi.

BU ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ

Tarhan, adaylığı konusunda, parti kamuoyunun yoğun talebinin bulunduğunu, arkadaşlarıyla değerlendirme yapmaya devam ettiğini belirtti.

Parti yönetimini de sert sözlerle eleştiren Tarhan, 'Bizim çalışmadığımızı söyleyen bazı insanlar, yöneticiler... Meclis basıp, kadın gazetecilere şiddet uygulayanlar var, şampanya patlatanlar var. Asıl AKP'ye çalışanların bu tür yöneticiler olduğunu düşünüyorum' diyerek, yönetimi suçladı.

ÜÇ İLDEN DESTEK YOK

Öte yandan, Nevşehir'de biraraya gelen il başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Ortak bildiriye Düzce, Yalova ve Isparta il başkanları imza atmadı. Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, 'Bu kurultay iradesine ipotek koymaktır' dedi.


٪d سنوات قبل