|

21 yıl sonra aynı karede

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DEP'in eski milletvekilleri dün yapılan DTK Genel Kurulun'da 21 yıl aradan sonra ilk kez aynı fotoğraf karesinde bir araya geldi.

Yeni Şafak
10:54 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 11:00 - 28/06/2015 Pazar
DHA

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DEP'in eski milletvekilleri; Hatip Dicle, Nizamettin Toğuç ve Ali Yiğit 21 yıl oradan sonra ilk kez aynı fotoğraf karesinde bir araya geldi. Toğuç ve Yiğit, 1994'te yurt dışına kaçmış, Dicle ise, DEP davasından 10, daha sonra KCK davasından 5 yıl cezaevinde yattı. Toğuç ve Yiğit 21 yıl aradan sonra Nisan ayında Türkiye'ye dönerken, dün yapılan DTK Genel Kuruluna 3 eski milletvekili 21 yıl aradan sonra ilk kez fotoğraf karesinde bir araya geldi.



Diyarbakır'da dün başlayan ve 2 gün sürecek Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Genel kurul toplantısında katılan DEP eski Milletvekili DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, DEP eski Milletvekilleri Nizamettin Toğuç ve Ali Yiğit ile 21 yıl aradan sonra ilk kez aynı fotoğraf karesinde bir araya geldi. SHP ile 1999'da kurulan ittifak ile meclise giren Dicle, Toğuç ve Yiğit, Genel kurulda HDP'den seçilen milletvekilleri ile de bir araya geldi.




#Anayasa Mahkemesi
#DEP
#Hatip Dicle
#Nizamettin Toğuç
#Ali Yiğit
#21 yıl sonra aynı karede
9 yıl önce