|

Akıncı Üssü kapatılacak

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren Kazan ilçesini ziyaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Saturday
Güncelleme: 00:06 - 30/07/2016 Saturday
Yeni Şafak

Burada şehit ve gazi aileleriyle buluşan Yıldırım, daha sonra Kazan Belediye Başkanlığı'nda ellerinde bayraklarla kendisini bekleyen vatandaşlara şöyle seslendi: Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz, darbeci generaller hapisteler. Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacak. Orası,şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek.



TERÖRİST BAŞINI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ


Bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki o terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız. Ne bölücüler ne FETÖ'cüler ne de bilmem neciler asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. Contacılar contayı yaktılar, contacılar nalları diktiler ama millet dimdik ayakta. 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adı. Kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar, ölümden ölüm beğensinler.



ANKARA'DA İSTANBUL'DA BÜTÜN KIŞLALARI KAPATIYORUZ


Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir. Onun için her şey yeniden elden geçirilecek. Her şey daha güzel olacak.



HAİNLERE DERSİ KAZAN'DA VERDİK


Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut, Güvercinlik, Kara Havacılık Okulu kapatılacak. Şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, onları şehir dışına alacağız. Birlik olduğumuz için bu kalkışmalara, bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik. Bugünden sonra ülke olarak, millet olarak daha da güçlü olacağız. Birbirimizin hukukunu daha fazla koruyacağız. Bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz.



ABD'Lİ GENERALİN AÇIKLAMASI İTİRAF


(ABD'li generalin açıklamaları) Bu bir itiraf mıdır? Bu bir itiraf demek. Nasıl Fetullahçı generaller arkadaşları oluyorsa, o zaman onlar da aynı sınıfa dahil demektir. (Genelkurmay'ın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması) Bekleyin, hedef bir daha darbe üretecek bir şey olmayacak Türkiye'de. Sadece darbeleri bastırmak değil, bundan sonra darbe ihtimalini bile ortadan kaldıracak bütün sebepleri tek tek araştırıyoruz, gereğini yapacağız. Yani Türk Silahlı Kuvvetlerini yeniden yapılandırma ihtiyacı var. Aksi halde üç, beş tane soysuz, asker elbisesi içerisine girmiş terörist, koca peygamber ocağını tartışır hale getiriyor, buna asla müsaade etmeyeceğiz. (Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının görevine devam etmesi) “Kişiler değil, önemli olan ülkenin geleceğidir.



Şehit anasının elini öptü






Ankara'dan karayoluyla Kazan'a giden Başbakan, Kazan Belediyesi'nde, FÖTÜ'nün başarısız darbe teşebbüsüne direnirken Kazan'da şehit olan vatandaşların aileleriyle bir araya geldi. Yıldırım, burada bir şehit annesinin elini öptü. Yıldırım'a, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı partili yöneticiler eşlik etti.


#Binali Yıldırım
#Kazan
#FETÖ
8 years ago