|

Alçaklık ve namertlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de yaşananlarla hiçbir zaman mezhep ve etnisite penceresinden bakmadıklarını ifade ederek, “DEAŞ terör örgütüyle Türkiye’yi aynı parantezin içine almak, açık söylüyorum namertliktir, alçaklıktır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 23:48 - 27/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birlik Vakfı Ankara Şubesi'nin iftarına katıldı. DEAŞ'ın Kobani saldırısı ardından Türkiye'ye yönelik karalama kampanyası başlatılmasına tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu: “DEAŞ terör örgütüyle Türkiye'yi aynı parantezin içine almak, açık söylüyorum namertliktir, alçaklıktır. Türkiye, terörden ve terör örgütlerinden çok çekmiş bir ülkedir. Suriye'deki olaylara hiçbir zaman etnisite penceresinden, mezhep penceresinden bakmadık, bugün de asla ve asla böyle bakmıyoruz.”



TÜRKİYE BELDE-İ EMİN


“Türkiye'nin anlamını sadece 780 bin kilometrekare ile sınırlayamayız. Türkiye gariplerin yurdudur, belde-i emindir, mazlumlara umut ışığıdır, hiç kimsenin bu umudu söndürmeye, onu engellemeye, lekelemeye hakkı yoktur.”



KOBANİ BİZİMLE AYAKTA


"Son 5 ayda, Kobani'ye 2 bin tıra yakın yardım malzemesi gönderdik. Şayet bugün Kobani'de ocaklar tütüyor, kazanlar kaynıyor, oradaki kardeşlerimiz sıkıntıların altında ezilmiyorsa, bu Türkiye'nin yaptığı yardımlar sayesindedir. Biz Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürürken, bunun önünü kesen o paralel yapıya siz ses çıkardınız mı? Bir gün kalkıp da konuştuğunuzu görmedim. Ama şimdi kalktınız twit atıyorsunuz. Bilesiniz ki o twitler bumerang gibi döner sizi vurur. Yeni 6-7-8 Ekim olaylarının yaşanmasına fırsat vermeyeceğiz. Bölgedeki kardeşlerimin de bir fitne girişimine, yeni provokasyonlara alet olmayacaklarına inanıyorum."



BAHÇELİ NEREDEYDİ


Erdoğan, Bahçeli'nin Uygur Türkleri ile ilgili eleştirileri için de şu yorumu yaptı: Güya şansıma atıfta bulunuyor; 'sadece Araplarla sadece Kobani'deki Tel Abyad'dakilerle uğraşanlar Uygur Türklerini unutuyor' diyor. Sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Binlerce Uygur Türkü'nü vatandaşlığa kabul eden ülke biz olduk. Sen neredeydin?


#Birlik Vakfı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kobani
9 yıl önce