|

Art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillik

Tutuklanan darbecileri ‘müttefiklerimiz’ olarak nitelendiren ve sahip çıkan CENTCOM Komutanı General Joseph Votel’e, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan sert tepki geldi. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak, art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:13 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD yetkililerinin darbeci generallerin tasfiyesinin DAEŞ'le mücadeleye zarar vereceği iddiasına yönelik, “Türkiye'nin DAEŞ, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak, art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor.” dedi. Çavuşoğlu, yabancı basın mensuplarına yönelik Bakanlıkta gerçekleşen toplantıda, soruları yanıtladı.



TÜRK ORDUSU DARBECİDEN İBARET DEĞİL


Türk ordusunun sadece içine sızmış, asker kıyafetli darbecilerden ibaret olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Sadece bu paralel yapıya mensuplar DAEŞ ile mücadele ediyor derlerse biz bunu şiddetle reddederiz. 'Ordu içinde bu kadar temizlik yapıldı, ordunun kapasitesi zayıfladı mı veya DAEŞ, diğer terör örgütleriyle mücadele kapasitesi zafiyet gösterir mi?' diye sorarlarsa biz onlara şunu söyleriz, 'Tam tersi ordunun içindeki bu çürükleri temizlediğimiz zaman ve tüm beyninde, planlarında, darbe girişimi yapmak olan kişiler ayıklandığı zaman ordumuz daha güvenilir, dinamik, temiz ve daha etkili olur mücadelesinde.”



ABD'LİLER 'DARBECİLERE BİZİM ADAMLARIMIZ' MI DİYORLAR


Çavuşoğlu, “(darbe girişimine katılan askerler için) Bizim adamlarımız derlerse bu zaten saçmalıktır. Darbe yapanlar eğer ABD askerlerinin adamıysa o zaman zaten ülkedeki birçok insanlar tepki gösteriyor. Bu tepki de artar. Bu açıklama eğer sizin söylediğiniz gibiyse saçmadır” dedi.


#Mevlüt Çavuşoğlu
#DAEŞ
#PKK
8 yıl önce