|

Ayrıntılar aramızda

Ankara’da koalisyon trafiği hız kazanmışken, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Görüşme talebinin kendisinden gittiğini belirten Doğan, “Cumhurbaşkanı ile Türkiye gündemini değerlendirdik. Ayrıntıları söyleyemem” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 23:58 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
NUR BANU ARAS


HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi siyaset kulislerini hareketlendirdi. Görüşme talebinin kendisinden gittiğini belirten Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'koalisyon ve çözüm süreci' de dahil olmak üzere her konuyu konuştuklarını söyledi. Gaziantep Belediye Başkanı iken Erdoğan'ın Gaziantep'i ziyaretinde kendisi ile tanışıp görüştüğünü söyleyen Doğan, milletvekili olduktan sonra Erdoğan'a görüşme talebi ilettiğini ifade etti. Doğan, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeyi “Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti” sözleriyle değerlendirdi.



TELKİNLERDE BULUNDU


Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin parti adına olmadığını, bireysel bir görüşme olduğunu vurgulayan Doğan, görüşmenin de parti yönetiminin bilgisi dahilinde olmadığını söyledi. Doğan, “Türkiye'de bir gerginlik var ve bu gerginliği azaltmanın yolu için herkese düşen görevler vardır. Ben de bu doğrultuda Cumhurbaşkanı'ndan randevu istedim ve gittim. Çok saygıdeğer bir görüşme oldu. Kendilerine düşüncelerimi ilettim, o da bana telkinlerini iletti” dedi. Doğan, “Her şey konuşuldu ama koalisyon hakkında hem Cumhurbaşkanı hem de ben birbirimize görüşlerimizi ilettik. Bunlar ikili görüşme konusu. Ayrıntıları söyleyemem. Onun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme şansım yok” diye konuştu.



Görüşmek suç mu


Olası bir AK Parti-MHP koalisyonunun 'savaş hükümeti' olacağı iddialarını değerlendiren Celal Doğan, “Savaş hükümeti kurulur iddiaları var, Türkiye'de savaşa girecek bir durum yok. Kimsenin savaşa sokulmayacağını düşündüğümü söyledim” dedi. Görüşmenin HDP'nin bilgisi dahilinde olmadığının altını çizen Doğan, görüşmeden partinin rahatsız olup olmayacağı sorusuna ise “Hayır yani ben biriyle görüşeceksem parti niye rahatsız olsun? Cumhurbaşkanı ile görüşmek suç mu?” yanıtını verdi.



#Celal Doğan
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#hdp
9 yıl önce