|

Azınlık hükümeti çare olmaz

7 Haziran seçimlerinin yeni bir döneme kapı araladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan partileri uyardı: Bu süreçte kendi hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarını önüne koyanlar hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir. Bir azınlık hükümetinin Türkiye’nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim.

Yeni Şafak
04:00 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:11 - 1/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek azınlık hükümetin Türkiye'nin dertledire care olmayacağını söyledi. Erdoğan, eski milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iftar programında bir araya geldi.


Davette yaptığı konuşmada eski vekillere hizmetleri için teşekkür eden Erdoğan siyasetin akışı içerisinde zaman zaman konumların değişebildiğini belirterek şunları kaydetti:



YENİLENME NEFESLENME


Gerek üç dönem kuralı sebebiyle, gerekse başka sebeplerle bu dönem Meclis'te yer alamayan tüm arkadaşlarım için bu sürecin bir nefeslenme, bir yenilenme fırsatı olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin siyasette, iş hayatında ve kamuda bu kadronun hizmetlerine daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Ardından hükümet kurma çalışmalarına değinen Erdoğan şunları kaydetti:



HAKEDENİ MİLLET MÜKAFATLANDIRIR


Türkiye 7 Haziran'da yeni bir döneme girdi.Her seçim gibi bu seçim de milletimizin takdir ettiği şekilde neticelendi. Bize düşen bu takdire saygı göstermek ve ortaya çıkan fotoğrafa uygun şekilde yolumuza devam etmektir. Bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerimiz bir imtihanla karşı karşıyadır. Bu imtihanı başarıyla verenlerin milletimizden hak ettiği mükafatı alacaklarına inanıyorum. Bu süreçte kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarını önüne koyanlar da hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir. Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim.



BU SÜREÇ HASARSIZ GEÇECEK


Bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevlerimi yapıyorum, yapacağım. Millet bizi bu makama işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi. Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye'nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek ama en sıkıntısız, en hasarsız bir şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız.


#7 Haziran seçimleri
#Azınlık hükümeti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
9 yıl önce