|

"Bahçeli AK Partiyi destekliyor"

HDP'nin Meclis Başkanı adayı Dengir Mir M. Fırat bugün gerçekleşen 1. ve 2. Tur Başkanlık seçimlerinin ardından açıklamalarda bulunarak, Bahçeli bizi yok sayarak "AK Parti adayına kazandırmak istiyorum" diyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
19:53 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 16:57 - 30/06/2015 Salı
Diğer

HDP'nin Meclis Başkan Adayı Fırat oylama sonuçlarını katıldığı televizyon programında değerlendirdi.



Dengir Mir Mehmet Fırat yaptığı açıklamada "3. ve 4. turlar önemlidir. Salt çoğunluk aranacaktır. 4. turda iki adayın yarışması sonucunda belli olacaktır"dedi. 3. turda AK Parti'nin son tur için taktik hamle yapacağı iddiasıyla ilgili Fırat,"Kesin bir şey söylemek mümkün değil. Böyle bir durum karşısında o zaman görev diğer iki muhalefet partisine düşüyor. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde halkın bir mesajı vardı" ifadesini kullandı.



Fırat,Bahçeli'nin HDP açıklamasıyla ilgili "MHP kendisi kadar vekili olan partinin yok olduğunu düşünüyor. Aslında Bahçeli "AK Parti adayına kazandırmak istiyorum" diyor" ifadelerini kullandı.



4. turla ilgili "HDP'nin tavrı ne olur? Sizin dışınızda başka bir adayı desteklemek gibi, sizin çekilip başka bir adayın desteklenmesi gibi olasıklar var mı?" sorusu üzerine Fırat,"Olabilir, çekilebilirim. Olasılıkları konuşmadık. Peşin olarak bazı şeyleri konuşmanın bir faydası yoktur. Gelişmeler onu gösterir" dedi.



#seçim 2015
#meclis başkanlığı
#hdp
#mhp
9 yıl önce