|

Bahçeli'den hükümete flaş üniversite sınavı teklifi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversite sınavının kaldırılması için hükumete çağrıda bulundu. Kerkük'ün Türkiye için milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye, terör koridorunun açılmasına izin vermeyecektir" dedi. Bahçeli, tekrar uzatılması için Meclis'e sunulan OHAL tezkeresine de destek vereceklerini açıkladı.

Yeni Şafak
10:29 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 09:10 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı
Devlet Bahçeli
, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Yaşadığımız onca kriz ve açmaz aslında milli eğitim sistemindeki zafiyetlerden türemiştir. Sürekli politika değişikliklerine tevessül etmek yanlıştır.

LYS ve YGS kaldırılmıştır. Yeni sistemde evlatlarımız 2 ayrı oturuma katılacaktır. Yeni sınav sistemi ilave sorunların doğmasına neden olmuştur.

TEOG'un kaldırılmasından sonra da Yüksek Öğretime Giriş Sınavında da değişikliğe gidilmiştir. Getirilen sistemin ayrıntılarına girmeden şunu söylemek isterim ki tartışmalar malesef son bulmuş değil. Anne babalar kaygılıdır. Yeni sistemin oturması zaman alacaktır. Yüksek öğretime geçişte artan bir talep vardır. Halen çok sayıda evladımız üniversiteye giremememin stresini yaşamaktadır.

1 milyon kişi başına düşen üniversite sayısı Türkiye'de 2.2 iken, bu sayı ABD, Danimarka, Malezya, Polonya, İsviçre ve Norveç'te 10'u geçmiştir. Türkiye olarak hala makul bir yol bulmaya çalışan ülke olmamız oldukça düşündürücüdür. Üniversite mezunu evlatlarımızın yüzde 35'i işsizdir. Getirilen yeni sistemin birçok sakıncalı yönü ile yine fayda sağlamayacağına dair endişemiz vardır. Sınav sistemlerindeki değişikliklerle günü kurtarmak belki mümkündür ama yarınları kaybedeceğimiz neredeyse kesindir.

Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım

Bir düşünceye, bir fikre, bir ülküye mutlak yöneliş ancak sadakat ve samimiyetle adanmasını bilen yüksek vasıflı insanların harcıdır. Bu vasfı kazanmanın en sağlam yollarından birisi nitelikli eğitim sistemidir. Milli eğitimdeki pürüz ve badireler, sürekli derinleşen çelişki ve çarpıklıklar sadece bugünümüzü değil, geleceğimizi de riske atmaktadır. Geleceği planlamanın mecburiyetine inanıyorsak nesillerin manen bizlere tevdi ve emanet ettiği tarihi görevlerimizi erteleyemeyiz. Geleceğimizden tasarruf edemeyiz, gençlerimizin ümitlerini boşa çıkaramayız. Milli eğitim sistemindeki arayışlara artık geniş bir mutabakatla son verilmelidir. Başka çaremiz yoktur. Artık milli eğitim sistemindeki ağırlaşan meseleleri istikrarlı, kalıcı, kapsayıcı bir şekilde ele alıp, uzlaşmanın imkanlarından faydalanarak gidermek asıldır.

Üniversite sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıkları, yaşanan tartışmalar maalesef son bulmuş değildir. Öğrenciler huzursuzdur. Hükümete bizim teklifimiz şudur: Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Gelin, lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Hükümete çağrıda bulunuyorum, bir el verin, bir ses verin, bir irade gösterin. Soruyorum, üniversite sınavını kaldırmaya var mısınız?

Türkiye için milli güvenlik meselesi

Peşmerge yanına PKK'yı da alarak Irak ordusunun karşısında mevzilenmişti. Peşmerge başı yanlış üstüne yanlış yapmıştır. Kerkük'te PKK'nın ne işi vardır? Buna hangi güçler çanak tutmuştur. Oynanan oyun şiddetli ve büyüktür. PKK'nın Kerkük'e yuvalanması Türkiye için de milli güvenlik meselesidir.

İdlib açıklaması

İdlib'in başta ayağa temizliği şarttır. Türkiye, terör koridorunun açılmasına izin vermeyecektir. Bugün İdlib yarın Afrin derken Türkmeneli'nin namus ve şeref mücadelesine destek vermek için kahramanlarımızın, tepelerine balyoz gibi inmesi temennimizdir. Bu terör örgütleri aynı merkezden kumanda edilmektedir.

#Devlet Bahçeli
#MHP
#TEOG
#LYS
#YGS
7 yıl önce