|

Bahçeli''ye 4.9 kuruşluk tazminat davası

MHP lideri Devlet Bahçeli''nin Dersim katliamına yönelik sarf ettiği sözler tepki çekmeye devam ediyor. Dersim Askeri Harekatı sırasında ailesinden 9 kişi öldürülen Hüseyin Akgün isimli vatandaş, Dersim''e yönelik sözleri nedeniyle MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi''nde 4.9 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

İha
00:00 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:21 - 13/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bahçeli''ye 4.9 kuruşluk tazminat davası
Bahçeli''ye 4.9 kuruşluk tazminat davası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli''nin Dersim katliamına yönelik sarf ettiği sözler tepki çekmeye devam ediyor. MHP liderinin sözleri nedeniyle Tunceli''de basın açıklamaları gerçekleştirilmesinin ardından katliam sırasında ailesinden aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişiyi kaybeden Hüseyin Akgün de Bahçeli hakkında 4.9 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Talebini içeren dilekçeyi avukatı Cihan Söylemez ile Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunan Hüseyin Akgün, Dersim hadisesinin siyaset malzemesi yapılmasına tepki göstererek, "Geçmişin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı devlet adına özür dilemiştir. Bugünkü başbakan özür dilemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda özür dilemiştir. Bu özürler yetmiyor. Mademki bu gerçekleri araştırmak istiyorlarsa devlet arşivlerini, yabancı arşivleri açsınlar. Komisyonlar kurarak bu işin hakikatini ortaya koysunlar" dedi.

MHP liderinin o dönem öldürülenler için cani, ihanetçi, nifakçı gibi ifadeler kullanmasının kendisini incittiğini belirten Akgün, "1938 yılında ailem etkilendi. Neslimiz tükendi. Bunlarla ilgili davalar açtım. Davalarım sürüyor. Benim aile toplum kağıdından da görüleceği gibi öldürülen 9 kişi hepsi çoluk çocuk, anne emziğinde. Devlet Bahçeli''nin bu insanlara yönelik sözleri ağrıma gitti. Bununla ilgili sembolik manevi tazminat davası açtım. Bahçeli''yi Türkiye mahkemelerinde yargılamak istiyorum" diye konuştu.

9 yıl önce