|

Başkanlığa hazırız

Afyon’da yapılan AK Parti kampının kapanışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını açıkladı. AK Parti’de ByLock’çu bakan var iddialarını yalanlayan Yıldırım, “Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock’ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ’nün içinde var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:58 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti'nin 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), AK Parti döneminde doğmamıştır, FETÖ, AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütünün sanki AK Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gibi gösterme gayreti içinde olanlar var. Bunlar kendi kusurlarını, yanlışlarını örtmenin telaşı içindeler. Bu kanlı örgütün geçmişi ta 1960 yılların sonlarına kadar gider” dedi. “Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var” diyen Yıldırım, başkanlık ve anayasaya ilişkin çalışmanın da tamamlandığını söyledi. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:



NE FETÖ NE BETÖ NE DEAŞ


İstiklalimizi ve geleceğimizi milli mücadele yıllarında nasıl canımız pahasına koruduysak, bundan böyle de aynı şekilde yiğitçe koruyacağız. 15 Temmuz'da bu milletin iradesini esir alacağını zannedenler gerçeği en açık şekilde görmüştür. Tarihte namluların, topların, tankların üzerine yürüyen kahramanlar elbette görülmüştür ancak evlerden, sokaklardan, caddelerden bir milletin oluk oluk namluların, tankların üstüne yürüdüğünü, onları teslim aldığını gören hiçbir ulus yoktur. Bu ulusun adı Türk ulusudur. Bu millet elinde silah olmadan ama yüreğinde dağ gibi imanıyla eşkiyaya 'dur' demiş bir millettir.



7'DEN 77'YE SOKAKLARA İNERİZ


Ne FETÖ ne BETÖ ne DEAŞ ne de başka bir kirli terör örgütü bu yüce milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez. Gün gelir askerimizle, gün gelir polisimizle, operasyon üzerine operasyon yapar, inlerine girer bellerini kırarız. Gün gelir 7'den 77'ye sokaklara iner, göğüslerimizi siper eder, çıplak ellerimizle bizden gasbettikleri tankları, tüfekleri onlardan geri alırız. Herhalde bu millete oyun olmayacağını, dost da düşman da cümle alem görmüştür. Görmemiş olanlar da 15 Temmuz'a baksın.



AK PARTİ DÖNEMİNDE SIZMADI


FETÖ, AK Parti döneminde doğmamıştır. FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu örgüte sadece iki başbakan karşı çıkmış ve mücadele etmiştir. Birisi merhum Necmettin Erbakan diğeri de Recep Tayyip Erdoğan. 60-70-80 ve 90'larda AK Parti yoktu ama sizin devamı olduğunuz partiler vardı. Bu örgütle ne mücadele yaptınız. Kim bu örgütle AK Parti iktidarı kadar mücadele etti. CHP sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. Millet CHP'de genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslarla gerçekleştiğini henüz unutmadı. Biz özeleştirimizi yaptık yapıyoruz. Ama siz Allah aşkına ne zamana aynaya bakacaksınız? AK Parti içinde ne FETÖ'cü ne bölücü hiçbir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tek tek tespit ettik gereğini yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat efendim ByLock'ta bakanlar milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Bu tezviratlarla AK Parti'yi karıştırma gayretleri olduğunuzu biliyorum. Ama bunu asla başaramayacaksınız.



ÇALIŞMALAR TAMAM


Yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis'e getirmektir. Meclis anayasa değişikliğini ister 330 ister 367 ile onasın her halükarda kararı milletimize götüreceğiz. Türkiye'nin terör gündemiyle meşgul edilmesine izin vermeyeceğiz. Zora gelince çözüm mözüm konuşmaya başlıyorlar. Bu terör örgütü halkın arasında defolup gidinceye kadar konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Bunlara lojistik destek verenlerin de milletin sabrının taşmaya başladığını bilmeleri lazım. Siyaset yapacaklarsa terör örgütüne karşı çıkmaları gerekmektedir. Aksi halde seçmenden aldıkları iradeyi terör örgütüne teslim etmiş olurlar.”



  1. Ne uyardınız kardeşim
  2. Başbakan Binali Yıldırım, “2004 yılı Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Gülen yapılanmasına ilişkin hükümeti uyardık” diyen Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'e sert tepki gösterdi. Yıldırım, “Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır” dedi.

ÜÇ BEŞ TERÖRİSTE PABUÇ BIRAKMAYIZ


Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin mensuplarına yönelen suikast faaliyetlerinin sürdürülen kararlı yürüyüşü asla durduramayacağını, zerre kadar sekteye uğratamayacağını belirterek, “Üç beş teröriste pabuç bırakacak teşkilat değildir, AK Parti teşkilatı. Gerekli koruma önlemini de alacağız ama teşkilat mensuplarımıza yapılan alçak ve hain saldırıların hesabını da burunlarından fitil fitil getireceğiz. Her bir vatandaşımızın, her bir şehidimizin hesabını da tek tek soracağız" ifadesini kullandı.



  1. Başika'ya baksınlar
  2. Türkiye'nin birçok tehditle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi Suriye'de, Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Fırat Kalkanı'na baksınlar. Bizi Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar, Başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar. Mesele memleket meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. Her türlü terör faaliyeti, ister yurt içinde olsun ister yurt dışında olsun hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak.”
Kasım'da Meclis'te


Başbakan Yıldırım'ın kampın kapalı bölümünde vekillere, iki gün yeni Anayasa ve Başkanlığı çalışacaklarını belirterek, tekliflerini Kasım'da Meclis'e sunacaklarını söylediği belirtildi. Bu durumda başkanlık görüşmeleri bütçeden sonra başlayacak. Yıldırım, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Başbakan Yıldırım'ın kapanış konuşmasının ardından sona erdi. Yıldırım otelden ayrılırken, basın mensupları için, kampın yapıldığı otelde kurulan basın çadırını ziyaret etti.



ÇOK İYİ DİNLENDİK


Basın mensuplarıyla tek tek tokalaşan Yıldırım daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, onlarla sohbet etti. Başbakan Yıldırım, daha sonra kampa ilişkin gazetecilerle sohbetine devam etti. Yıldırım, kampta termal imkanlarından yararlanıp yararlanmadığına ilişkin, “Çok iyi dinlendik, bol bol keselendik. Ne manada siz anlarsınız.” cevabını verdi. “Milletvekilleri sizi yordu mu?” sorusu üzerine Yıldırım, “Bunlar yorgunluk sayılmaz. Biz milletin derdiyle dertlenmeye alışkın olduğumuz için vekillerimiz de milletin derdini bize aktarıyorlar. Her şeyin daha güzel olması için görev yapıyorlar. Bundan ne rahatsız oluruz ne de yoruluruz. Ne zaman millet bizden yüz çevirirse o zaman bizde yorgunluk başlamış demektir.” diye konuştu.



KULİS BİLGİLERİ GELMEDİ


Başbakan Yıldırım, kampın imkanlarından en çok hangi milletvekilinin istifade ettiğinin sorusu üzerine daha kulis bilgilerini alamadığını söyledi. Yıldırım, Afyon'un sucuk ve kaymağıyla ilgili, “Aynen Afyon havası vardı, büyülediler, bizi efsunladılar.” şeklinde konuştu.



YÜRÜYÜŞ BURADAN BAŞLADI


AK Parti'nin kampının İzmir'e taşınma ihtimalinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: “Kulağa hoş geliyor ama Afyonkarahisar vekillerinin yanındayken böyle soru sorulur mu? Afyonkarahisar AK Parti için bir marka oldu. AK Parti Afyonkarahisar'dan yola çıktı, yürüyüş buradan başladı, burada devam ediyor. Hiçbir karar Afyonkarahisar'ın kararının üzerine çıkamaz. Alkışlayan yok ya...”







#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Başkanlık sistemi
#Başika
#DAEŞ
#Musul
#PYD
7 yıl önce