|

Bedelli umudu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bedelli askerlik için yoğun bir talep olduğunu aktardıkları söyledi. 'Kararı Cumhurbaşkanı verecek' diyen Yılmaz, 'Çok zaman alır mı' sorusunu da böyle cevapladı: Çok sürmez

Ankara
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:18 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bedelli umudu
Bedelli umudu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik bekleyen binlerce insanı yeniden umutlandırdı. Önceki gün Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili sorulara maruz kaldı. Bedelli konusunda vatandaşlardan yoğun bir talep geldiğini ve bu talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardıklarını ifade eden Yılmaz, 'Kararı sayın Cumhurbaşkanı verecek' dedi. Gazetecilerin çok uzun sürer mi sorusuna Yılmaz, 'Çok sürmez' yanıtını verdi.

İLK ÇALIŞMA OLABİLİR

İki hafta önce Bolu'da Abant Tabiat Parkı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yılmaz, yine bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevine başlamasının ardından yapacağı ilk çalışmalardan birinin bedelli askerlik konusu olacağını söyleyen Yılmaz, 'Sayın 12'inci Cumhurbaşkanımız bedelli askerlikle ilgili değerlendirmenin bir kez daha yapılmasını ve ondan sonra karar verilmesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ağustos'tan sonra yemin edip göreve başlayacak. Bu göreve başladıktan sonra yapacağı ilk çalışmalardan birisinin de ülkemizin bedelli askerliğe ihtiyacı olup olmayacağı yönündeki çalışmadır' ifadelerini kullanmıştı.


10 yıl önce