|

'Böcek' arandı

AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Afyonkarahisar'da başladı. Kent genelinde güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, toplantının yapılacağı otelde 'böcek' araması yapıldı

Ayfer Mallı
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Böcek' arandı
'Böcek' arandı

AK Parti'nin düzenlediği 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı Afyonkarahisar'da kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez başkanlık ettiği, NG Güral Termal Otel'deki toplantı öncesi kent genelinde geniş güvenlik önlemlerinin yanı sıra otel ve çevresinde de güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

BAKANLARLA MÜZAKERE

Üç gün sürecek toplantının yapılacağı otelde, 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazlarına ilişkin aramalar yapıldığı öğrenildi. Önemli konu ve başlıklara göre ayrı salonlar oluşturulurken ekonomi, iç ve dış güvenlik ve bölgesel konular gibi ana başlıklar ayrı salonlarda değerlendirilecek. Milletvekilleri konulara göre bakanlarla müzakere yapma şansını da yakalayacaklar.

ÜÇ BAKAN KATILAMIYOR

Ermenek'te 18 maden işçisinin mahsur kaldığı maden faciasının gerçekleştiği günden beri bölgeyi terketmeyen ve gelişmeleri yakından takip edip anlık kamuoyu ile paylaşan bakanların kampa katılmayacağı öğrenildi. Faruk Çelik, Taner Yıldız ve Lütfi Elvan'ın 18 işçinin ocaktan çıkartılmadan bölgeyi terk etmeyeceği belirtildi.

Vedat Bilgin başdanışman

Akademisyen, gazeteci-yazar, Akil İnsanlar Heyeti üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Davutoğlu'nun başdanışmanlığına getirildi. Bilgin'in 'başmüşavir' sıfatıyla Afyon'daki AK Parti kampına katılacağı da öğrenildi.

Başbakan Aşure'ye gelecek

Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan, Başbakan Davutoğlu'nun davetlerine olumlu cevap verdiğini ve aşure şenliğine katılacağını açıkladı. Özcivan, 'Davetimize olumlu cevap aldık. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet ettik. Gelirlerse bizi onurlandırırlar ancak şu olumlu veya olumsuz bir cevap almadık' dedi.

9 yıl önce