|

Burdur’un gençleri 16 Nisan’ı bekliyor

Yüzde 60’a yakın ‘evet’ oyunun çıkacağı tahmin edilen Burdur’da vatandaşlar referandumdan umutlu. 18 yaşındaki seçmene milletvekili olma hakkının tanınmasını çok önemli bir gelişme olarak gören Burdurlular, “Genç fikirlere ihtiyacımız var” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 03:34 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Burdur’un gençleri 16 Nisan’ı bekliyor
Burdur’un gençleri 16 Nisan’ı bekliyor

Yeni Şafak ve TVNET ekipleri 16 Nisan öncesinde vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Antalya'dan sonraki durağımız Burdur'da halka referandum hakkındaki düşüncelerini sorduk. Vatandaşların tahmini Burdur'dan yüzde 60'a yakın 'evet' oyu çıkacağı yönünde. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 50.6, MHP'ye yüzde 19.7 oy veren Burdur, 2014'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 54 destek verdi.



15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDILAR


Geleceği için 'evet' oyu vereceğini söyleyen Ahmet Turunç, Avrupa'ya tepki göstererek, "Bize düşman olanlar 'hayır' derken bizim 'evet' dememiz lazım" ifadelerini kullandı. Seçilme yaşının 18'e düşürülmesini desteklediğini kaydeden Turunç, "Gençlerimiz 15 Temmuz'da destan yazdı. Şimdi Meclis'e girmelerinden rahatsız oluyorlar ama yanlış düşünüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.







GELECEKTEN UMUTLUYUZ


Fehim ve Yakup Boztepe de, 16 Nisan'dan sonrasına gençler olarak umutlu baktıklarını belirtti. 18 yaşındaki seçmene milletvekili olma hakkının tanınmasının önemine işaret eden Yakup Boztepe, "Genç fikirlere ihtiyacımız var" dedi. Fehim Boztepe ise tek adamlık söylemlerine ilişkin, "Saçmalık bunlar. Temeli olmayan sözlerden ibaret" değerlendirmesinde bulundu.



GÖRÜNTÜLER KARARIMI DEĞİŞTİRDİ


Kararsız olduğunu söyleyen Halil Duran, "Şuana kadar hayır diyen tarafım ağır basıyor. Bir yandan da yurt dışında terör örgütlerinin halay çektiği ve miting yaptığı görüntüleri görüyorum ve onların yanında yer almak istemiyorum. Bu olay benim kanaatimi değiştirecektir” diye konuştu.



Koalisyon krizlerinin tekrar yaşanmaması için evet diyeceğini dile getiren Lütfi Üngörmüş ise, "Meclis daha güçlü oluyor. Cumhurbaşkanına yargı yolu açılıyor" ifadelerini kullandı.







Vatandaşlar metni tam okumuyor


Seçim ekibimizi ziyaret eden Anayasa Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, genel havayı anlattı. Sahadaki çalışmaların etkili olacağını söyleyen Petek, “Vatandaş, işi ile gücüyle meşgul. Yasa metni okumamış. Üniversite mezunlarımızın büyük çoğunluğu okumamış durumda. Onun için televizyon haberlerinde ne konuşuluyor, siyasiler ne anlatıyor buna göre bakıyorlar” dedi.



YALAN SÖYLÜYORLAR


CHP'nin her gün bir yalan söylediğini ifade eden Petek, “O yalanı biz düzeltmeye çalışırken ertesi gün başka bir yalan söyleniyor. Anayasa değişikliğinde olmayan var gibi gösterilip vatandaşın kafasını ne kadar bulandırırsak bu kararsız kitle ya sandığa gitmez ya hayır oyu verir bunun derdindeler” diye konuştu.





ÇOK ÇALIŞMALIYIZ


16 Nisan'da paketin evet oyu ile kabul edileceğini söyleyen Petek, “Milletimiz kabul edecek, evet diyecek. Ama bunun daha yüksek oranda geçmesi için AK Parti ve AK Parti'ye gönül veren insanların gece gündüz demeden durmadan çalışması lazım. Güzel bir dille, iyi bir lisanla bunu anlatmamız lazım” dedi.



TEŞEKKÜR EDERİM


Yeni Şafak ve TVNET'in meydanlarda yaptığı çalışmalar için de Petek, “Buradaki vatandaşlarımız kendi seslerinin duyulmasını arzu ederler, siz medya olarak buna aracı olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.







Çiftçilere destek arttı


Bucak'ta çiftçilik yapan Mehmet Çalışkan'a halk oylamasını ve çiftçilerin durumunu sorduk. “Geleceğimiz için 'evet' diyeceğim” ifadelerini kullanan Çalışkan, tek adamlık söylemlerine ilişkin, “Ben öyle olduğunu düşünmüyorum” dedi. AK Parti döneminde çiftçilere verilen desteğin arttığına da dikkati çeken Çalışkan, 16 Nisan'dan sonra ekonomideki büyümenin devam edeceğine inandığını ifade etti.







Bağımsızlığımızı oylayacağız


Yeni Şafak ve TVNET ekibinin bugünkü durağı Beykoz'un köyleri. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle vesayetçilerin tarihe karışacağını belirten Beykozlu vatandaşlar 16 Nisan'da bağımsızlığımızı oylayacağız diyor.


İstanbul'un seçim nabzını tutan Yeni Şafak ve TVNET referandum ekibinin bugünkü durağı Beykoz. Akbaba, Anadolu Kavağı, Poyraz ve Tokatköy'deki vatandaşların referandumla ilgili düşünceleri farklılık gösteriyor. Beykozluların referandumla ilgili görüş ve değerlendirmeleri şöyle:



KAYGILIYIM


Ömer Kaboğlu: “Yeni sistemde demokrasinin tam anlamıyla uygulanamayacağını düşünüyorum. Hükümet kafasına göre hareket eder mi kaygısı var? Yargı üyelerininin çoğunu Cumhurbaşkanı ve Meclisin atadığı bir sistemde denetim ve adalet mekanizması sağlıklı bir şekilde nasıl işleyecek? Bir de neredeyse her yerden FETÖ'cu çıktı ama hala siyasi ayağına dokunulmadı. Bu yüzden de kızgınım. 'Hayır' diyeceğim.”



İSTİKRAR KORUNACAK


Orhan Saymaz: “Ülkemizin menfaati ve geleceğimiz için evet diyeceğim. Tek başına iktidar ile istikrar da korunacak. Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü bir ülke olmak için Evet.”



GELİŞİYORUZ


Abdülkadir Şengül: “Yeni sistem Türkiye'yi büyük bir refaha ve huzura kavuşturacak. Eskiden belirli zümreler köşe başlarını tutup istedikleri gibi milletin kaderiyle oynuyorlardı. Şimdi her alanda gelişiyoruz. Türkiye'yi Avrupa'nın, Amerika'nın esiri haline getirmek istiyorlar. Bu nedenle 16 Nisan'da aynı zamanda ülkemizin bağımsızlığını oylayacağız.”







Cevaplar oyumu belirleyecek


Referandum konusunda hala kararsız olduğunu söyleyen Nurullah Çolak, "Çünkü yeni sistemi hala net bir şekilde anlayamadım. İlk defa geçeceğimiz ve dünyada da ilk olacak bir sistem. Başarılı olabilir mi? Yoksa birkaç yıl sonra tekrar eski sisteme geri döner miyiz? Son güne kadar bu sorulara aldığım cevaplar oyumu belirleyecek" diye konuştu.


Rejime değil sisteme ‘Evet’















#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#AB
#ABD
#FETÖ
#TBMM
7 yıl önce