|

Burhan Kuzu: AYM'den bir ses yok

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AYM'ye başvurusunu değerlendirdi.

Aa
00:00 - 11/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 11/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Burhan Kuzu: AYM'den bir ses yok
Burhan Kuzu: AYM'den bir ses yok

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Twitter'dan kendisine hakaret edildiği iddiasıyla 10 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulunduğunu anımsatarak, "60 gün olmuş ama hiçbir hareket yok. Hiçbir ümidim yok AYM'den, yapamaz. Çünkü verdiği karar boşta kalır diye korkuyor" dedi.

Kuzu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, başvurusunun üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen bir karar çıkmadığını kaydetti. Başvurusunun ardından AYM'nin Youtube ile ilgili ve başka bazı verdiği kararlar bulunduğunu söyleyen Kuzu, "AYM böyle kendisine toplumda 'aferin, iyi yaptın' cinsinden belli bir kesimin 'evet' diyeceği konulara daha çabuk balıklama dalıyor. Ben öyle görüyorum. Buradan bir şekilde puan kazanıyor. Ama bu arada insanların onuru, haysiyeti, şerefi ayaklar altında sürünüyor hiç bunlarla ilgilenmiyor" ifadelerini kullandı.

Kuzu, AYM'ye 10 Nisan tarihinde başvurduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Dolu dolu 60 gün olmuş ama hiçbir hareket yok. Hiçbir ümidim yok AYM'den, yapamaz. Çünkü verdiği karar boşta kalır diye korkuyor. Çözemiyor. Niye çözemiyor? Çünkü vereceği kararı da, Twitter adam yerine koymuyor. Mahkemelerini tanımıyor, vergi de ödemiyor. Tek yapacağı Twitter'ı kapatmak. Geçen de açtığı için şimdi kapatamıyor. 'Hangisi doğru bu kararın' diye adama sorarlar. Ondan dolayı da AYM köşeye sıkışmış vaziyette böyle bekliyor. Çok acı bir durum bu. AYM'nin bireysel başvuruyu bilmemesinden, yanlış uygulamasından ve her konuyu bireysel başvuru konusu saymasından kaynaklanıyor. İşte Ankara seçimini gündemine alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne demek? Herşey benden sorulur. Türkiye'de nerede bir sorun varsa benden geçer kardeşim. Çözüm Marko Paşadır, bunun adı Marko Paşalıktır. Bu hakimiyet kurmadır, güç zehirlemesidir bir yerde. Herkes kendi konumunu bilmezse bunun sonu çok kötüye gider. Bu Türkiye'de güçler dengesini alt üst eder. O bakımdan AYM açık söylüyorum hiç iyi gitmiyor. Bir an önce kendini toparlaması lazım."

HUKUK KARŞISINDA HAKKIMI ALAMIYORUM

Kuzu, bireysel başvuruyu Anayasa Komisyonu'ndan çıkaran ve savunanın kendisi olduğunu vurgulayarak, "Hukuk karşısında hakkımı alamıyorum. Adam Twitter'da sonuna kadar küfürün en alasını, galizlerini yapıyor. Hiçbir şey demiyoruz, yapamıyoruz. Vicdanına kalmış 'çok şükür ki bu kadar sövdü' diyorsun. Daha fazla dese ne yapacaksın, hiçbir karşılığı yok" diye konuştu.

KUZU'NUN BAŞVURUSU

Kuzu, kendisine Twitter üzerinden hakaret edildiği iddiasıyla, ya hakaret içeriğinin kaldırılması ya da siteye erişimin engellenmesi talebiyle 10 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

10 yıl önce