|

Çarpışmak üzereyiz

Yeni Şafak
12:24 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:39 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Çarpışmak üzereyiz
Çarpışmak üzereyiz

De Volksrant isimli gazete ise “Direksiyon kıramayız çarpışmak üzereyiz” başlıklı haber yorumunda, Hollanda Başbakanı Rutte'nin “patronu olduğu ülkede boyun eğen adam olmak istemediği ve diplomatik zarar ile yaptırım savaşını,


sonra bakarız düşüncesiyle şimdilik kabullendiği” değerlendirmesi yapıldı.





De Telegraaf Gazetesi:


Türklerin öfkesi artıyor


Hollanda'nın en yüksek tirajlı günlük gazetesi olan De Telegraaf'ın internet sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'yı “yeniden” sert bir şekilde eleştirdiği ve “Lahey'in önümüzdeki parlamento seçimlerini Ankara ile olan ilişkilerine tercih etmesi halinde Hollanda'nın bunun faturasını ödeyeceğini” söylediği yer aldı. Site


haberi “Türklerin öfkesi artıyor” başlığıyla verildi.




Hollanda'yı unutup Türkiye'yi hedef aldılar


Batılı ülkelerin Türkiye aleyhine aldıkları kararlar siyasi söylemlerine de yansıdı. İşte bazı yetkililerin açıklamaları;


Hollanda Başbakanı Mark Rutte, martta yapılacak seçim için düzenlediği kampanyada gazetelere ilan vererek halka hitaben “Kurallara uymayacaksan ülkeyi terk et” ifadesini kullandı.


Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, propaganda amaçlı toplantılara karşı olduğunu söyledi. ARD'de yayınlanan 'Bericht aus Berlin' programına konuk olan de Maiziere, “Ben


bunu istemiyorum. Almanya'da Türk seçim kampanyasının işi yok” dedi.


Almanya Başbakanlık Müşteşarı Altmaier, 'Türk siyasilere Hollanda'daki gibi bir miting yasağı ihtimal dışı değil' diye konuştu.


Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Türkiye ile Hollanda arasında referandum kampanyası krizinin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Mart'ta Danimarka'ya yapacağı ziyaretin ertelenmesini tavsiye etti. Rasmussen, 'Türkiye'nin Hollanda'ya yönelik saldırıları nedeniyle bu tür bir ziyaret gerçekleşemeyecektir' açıklaması yaptı.


Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Hollanda polisinin barbarlığına laf etmezken, 'Türkiye'nin “Nazi” ve “faşizm” yorumları kabul edilemez. Türkiye Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne saygı göstermeli' yorumunda bulundu.


Avrupa Birliği tarafından yayınlanan mesajda Hollanda'nın tutumu eleştirilmezken Türkiye'ye gerilimi artıracak açıklamalardan uzak durun çağrısı yaptı.


Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean – Claude Juncker Lüksemburg televizyonuna verdiği demeçte, 'Günümüz Almanya'sının Nazi dönemi ile kıyaslanmasını kabullenemem' dedi.







#Cumhurbaşkanlığı
#Referandum​
7 yıl önce