|

CHP''ye gelince AYM jet gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu''nun ''Hak ihlali'' başvurusunu aylarca görüşmeyen Anayasa Mahkemesi'nin CHP''nin başvurusunu jet hızıyla sonuçlandırması manidar bulundu

Osman Özgan
00:00 - 4/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:39 - 3/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
CHP''ye gelince AYM jet gibi
CHP''ye gelince AYM jet gibi

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı''na (TİB) ''milli güvenlik'', ''kamu düzeninin korunması'' ve ''suç işlenmesinin önlenmesi'' gibi durumlarda erişimi 4 saat içinde kesme yetkisi veren düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın bireysel başvurusunu tam 168 gündür bekletiyor. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu''nun ise Twitter hesabına gönderilen küfür içerikli mesajlar nedeniyle yaptığı başvurunun üzerinden ise 176 gün geçmesine rağmen işlem yapılmadı.

CHP İÇİN 18 GÜNDE KARAR VERDİ

99 günde çıkarılan Torba yasa olarak da bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. CHP, TİB''in 4 saat içinde internet erişimini engellemesinin içinde bulunduğu 4 maddeyi AYM''ye taşıdı. Yüksek Mahkeme de konuyu jet hızla gündemine taşıdı. Mahkeme, 25 Eylül tarihli kararda esas gündeme alınmasına karar verilmişti. Hiç vakit kaybetmeyen AYM, internet düzenlemesinin de içinde bulunduğu maddeleri 18 günde karara bağladı. Kişilik haklarının ihlal ettiği gerekçesiyle erişimi engellenen Twitter ile ilgili Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Kerem Altıparmak ile Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yaman Akdeniz ve CHP''li Sezgin Tanrıkulu AYM'ye Twitter erişimine engelin kaldırılması için bireysel başvuruda bulunmuştu. 25 Mart''ta yapılan başvuru yine aynı tarihte mahkeme tarafından karara bağlandığı.

ERDOĞAN''IN İHLALİ UNUTULDU

Twitter''a erişim engelinin kaldırılmasını 1, TİB''e yetki verilmesiyle ilgili düzenlemeyi 18 günde karara bağlayan Yüksek Mahkeme, Erdoğan''ın aleyhte başvurusuyla ilgili kararı 168 gündür karar veremedi. Twitter ile ilgili bir diğer bireysel başvuru Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda kişisel haklarının ihlal edildiğine vurgu yaparak mahkeme''den haklarını korumasını istedi. Ancak mahkeme, Erdoğan''ın başvurusunu bir türlü görüşemedi.


10 yıl önce