|

"Çin'in baskısı asla kabul edilemez"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Tek Çin" politikasına saygılı olduklarını belirterek, "Ama bu Doğu Türkistan'da insan hakları ihlallerine mazeret olamaz. Doğu Türkistan'daki baskı son bulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
18:27 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:30 - 4/07/2015 Cumartesi
AA

Bakan Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde uyguladığı baskının asla kabul edilemez olduğunu belirtti.



İnsan hakları ihlaline göz yumulamayacağını vurgulayan Çelik, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne ziyaretinde halkın barışçı hayat tarzını gördüğünü aktardı.



Bakan Çelik, şunları kaydetti:



"(Tek Çin) politikasına hepimiz saygılıyız. Ama bu Doğu Türkistan'da insan hakları ihlallerine mazeret olamaz. Doğu Türkistan'daki baskı son bulmalıdır. Bunun yanı sıra Doğu Türkistan'daki baskıya tepki gösteren bazı vatandaşlarımızın tepkilerini asla ülkemizde misafirimiz olan Çinli ziyaretçilere yönetmemesi gerekir. Çinli ziyaretçiler bizim misafirimizdir ve ülkemizde misafirperverlik ve saygıyla ağırlanacaklardır. Çin resmi makamlarına gösterilen tepki asla ve asla Çinli ziyaretçilere dönük bir tacizin mazereti olamaz.



Al bayrak ve gök bayrak bir kalbin iki yarısıdır. Ve tam bugün başta Çin halkı olmak üzere her halka barışla, kardeşlikle, dostlukla selam verme günüdür. Doğu Türkistan asla yalnız değildir."




#Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik
#çin
#ramazan
9 yıl önce