|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açık provokasyondur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının açık bir provokasyon olduğu konusunda Rusya lideri Putin’le hemfikir olduklarını söyledi. Erdoğan, Rusya ile dayanışmanın artırılması için Putin'le mutabık kaldıklarını da vurguladı.

Yeni Şafak
03:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 03:30 - 20/12/2016 Salı
DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıya ilişkin, “Biliyoruz ki bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi de irade sahibidir.” dedi. Karlov'un alçakça ve hunharca katledilmiş olmasını nefretle kınadığını söyleyen Erdoğan, Rusya lideri Putin'in soruşturmanın ortak yürütülmesi ve Rusya elçiliklerinde önlemlerin artırılması ricasına olumlu cevap verdiğini belirtti.



İRADEMİZ GÜÇLÜ


Diplomatlar arasında müstesna bir yeri olan Karlov ile bir hafta önce Türkiye- Tataristan ilişkilerini görüşme fırsatı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu akşam Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin ile bu olayı sıcağı sıcağına değerlendirme imkanımız oldu. Biliyoruz ki bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi de irade sahibidir. Bu akşamki (dün) görüşmede özellikle uluslararası terörle mücadelede bundan sonraki sürece yönelik dayanışmamızın çok daha güçlü çok daha farklı olması konusunda da mutabık kaldık”



TÜRKİYE'YE KARŞI YAPILDI


Saldırının Türkiye'ye, Türk Devletine ve Türk Milletine karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiğini vurgulayan Erdoğan şunları ifade etti: “Bu, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur. Bu gerçeği Rus dostlarımızın da gördüğüne eminim. Şu anda Halep meselesi başta olmak üzere Suriye'deki insani krizin çözümü noktasında Rusya ile aramızdaki ilişkilerin çok ciddi bir dayanışma içerisinde yürütülmüş olması, Halep'teki zulmü durdurmak için ortaya koyduğumuz dayanışma, oradaki mazlumların İdlip'e çıkarılması, hatta hatta gerekirse ülkemize taşınma noktasında atılmış adımlar Rusya ile Türkiye dayanışmasının bir ürünüdür. Bunu tabii devam ettirmekte de kararlılığımız var. Olayın ardından Sayın Putin ile yapmış olduğumuz görüşmede, bunun bir provokasyon olduğu noktasında hemfikiriz ve burada herhangi bir ihtilaf da söz konusu değildir.”


#Andrey Karlov
#Tayyip Erdoğan
#Rusya
7 yıl önce