|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ABD vize' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Bunu diyen kim? Ankara'da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla 'vizeleri kaldırdık' diyebiliyorsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım." dedi.

Yeni Şafak
18:33 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:55 - 19/10/2017 Perşembe
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'un kapanış programınına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin konuştu. Erdoğan, "Bunu diyen kim? Ankara'da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla 'vizeleri kaldırdık' diyebiliyorsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, ABD'ye stratejik ortaklık konusunda tepki göstererek, "Ben stratejik ortağıma 85 koliyi veriyorum da benim stratejik ortağımdan bize herhangi bir destek gelmiyorsa bunun karşısında demokrasiye inanmış bir insan olarak biz ne yapacağız? Demokratik bir hukuk devletinin gereği neyse onun gereğini yapacağız. Kalkıp da yani adeta bizi emir kulu gibi görüp, işte 'Birisi var içeride, onu bize verin.' Onu sen alacaksan, önce sen kendindekini bize ver. Bizimki yargıdan geçmiş ve hakkında tutukluluk var. Seninki yargıdan geçmemiş, orada çiftlikte duruyor. Sen çiftliktekini ver bakalım. Ona göre biz ne kadar stratejik ortağız görmüş olalım." şeklinde konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#TRT
7 yıl önce