|

Cumhurbaşkanı’nı saygıyla karşılarız

15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplumda ve siyasi partiler arasında oluşan Yenikapı ruhu Meclis'in yeni yasama yılı açılşına da yansıyacak. Geçen yıl Erdoğan'ı protesto eden CHP, bu yıl tavrını değiştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:33 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı saygıyla karşılayacaklarını söyledi. CHP'li Levent Gök, yeni yasama yılı açılışında CHP'nin göstereceği tavırla ilgili konuştu. Gök, 1 Ekim'deki yeni yasama yılı açılışına ilişkin olarak, “Meclis'te Cumhurbaşkanı'nı saygıyla karşılayacağız” dedi. CHP olarak Mecliste makamlara her zaman saygı gösterdiklerini belirten Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclise geldiğinde hep birlikte kendisini karşılayacaklarını, resepsiyonda da yer alacaklarını bildirdi. Geçen yıl Meclis açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP ve HDP milletvekillerinin protestosuyla karşılaşmıştı.


Öte yandan, CHP, OHAL KHK'larının iptali için ikinci kez AYM'ye başvurdu. CHP, olağanüstü hal kapsamına çıkarılan, kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı, askeri hastanelerin de Sağlık Bakanlığı'na bağlandığı 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.


#Levent Gök
#Darbe girişimi
8 yıl önce