|

Cumhuriyet'ten 40 bin liralık yalan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Mimarlar Odası'nın iftar sofrası yalanında sonra Cumhuriyet gazetesi de, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içinde yer alan ve dün hizmete açılan 3 bin kişilik Beştepe Millet Camii'nin kürsüsünün 40 bin TL olduğu yalanını ortaya attı.

Yeni Şafak
11:36 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:38 - 4/07/2015 Cumartesi
Diğer

Ankara'nın üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içindeki Beştepe Millet Camii dün hizmete girdi. 3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in aralarında bulunduğu çok sayıda ismin katılımıyla yapıldı.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik karalama haberlerin bir yenisini ise Cumhuriyet gazetesi ekledi. Cumhuriyet,

Beştepe Millet Camii'ndeki ahşap imam kürsüsünün bedelinin 40 bin lira olduğunu iddia etti. Caminin iç yapısındaki diğer kısımlarla birlikte takım olarak yapılan ve dış yüzeyi ahşap oyma sanatı ile şekillendirilen kürsü için 40 bin TL fiyat biçilmesi sosyal medyada da dalga konusu oldu. Camideki hat projeleri ise hattat Hüseyin Kutlu tarafından gerçekleştirildi. Hat projelerinin, grafik ve tezyinatın tatbikatınıysa nakkaş Semih İrteş yaptı.Cumhuriyet aynı haberde bir başka yalana daha imza atarak, Dünya Kur'an-ı Kerim okuma ikincisi imamı da “Erdoğan'ın imamı" ilan etti. Daha önce Beykoz Riva Camii'nde imamlık yapan Mehmet Bilir, 2010 yılında Moskova'da ve 2014'te Malezya'da düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olmuştu.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Beştepe Millet Camii
#Cumhuriyet
#imam kürsüsü
9 yıl önce