|

Darbeyi Meclis araştıracak

Darbe girişiminin Meclis'te kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması tüm partilerin desteğiyle kararlaştırıldı. Kurulacak komisyon, henüz daha soruşturmalar sürerken devreye girip FETÖ'nün kanlı darbe girişiminde kritik rol oynayan üst düzey isimlerden erlere kadar gerekli gördüğü herkesle cezaevinde ya da dışarıda kritik görüşmeler yapabilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:46 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün kanlı darbe girişimin araştırılmasıyla ilgili önergeleri görüşen TBMM'den tüm partilerin desteğiyle komisyon kurulması kararı çıktı. Genel Kurul'da hükümet adına söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün DAEŞ'ten bir farkının olmadığını belirterek, "Öldürdüğü sivilin de kendisinin de cennete gideceğini zannediyorlar. Bu, sapkın bir din anlayışının da varlığını gösteriyor" dedi.



FETÖ'NÜN DAEŞ'TEN FARKI YOK


Böylesi bir yapıyla mücadele etmenin kolay olmadığını belirten Bozdağ, "Sivillere karşı hedef gözeterek ateş eden, ateş etme emrini veren ve bundan da rahatsız olmayan bir yapı var" dedi. Bozdağ, "Tedbir alamazsak yeni bir darbe teşebbüsünün geri sayımı başlamıştır" dedi. Bozdağ, "Teslim alınan, yargının elinde bulunanlara 'dik durun eğilmeyin, itirafçı olmayın, sizi tarih yazacak' diye gaz veriyor. Şimdi de kendisi ABD yönetimine 'Beni Türkiye'ye iade etmeyin' diye adeta yalvarıyor. Gaz vereceğine çık gel. Senin gelmen onlar için daha iyi motivasyon olur" şeklinde konuştu.



DOSTLARIMIZ SÖYLEDİ İNANMADIK


Türkiye'nin içinde beyinlerini yıkadığı taraftarlarına mesajlar veriyor. Arkasından milletimizin her bir ferdine 'ahmak' diyerek alay ediyor, 'bu iş bitmedi arkası gelecek' dercesine milleti tehdit ediyor. 'Sağ kalırlarsa' diyerek Cumhurbaşkanımızı, Hükümetimizi, Parlamentomuzu, herkesi tehdit ederek 'ölürlerse keşke diyecekler' diyor. Dünyada ne kadar yaşayacağımıza da o kadar veriyor..." şeklinde konuştu. FETÖ'nün çok gizli örgütlenmiş bir yapı olduğunu belirten Bozdağ, şunları ifade etti: "O kadar gizli bir yapı var ki, hepimizin bu yapının karşısında durması gerekiyor. Geçmişte Fetullahçı yapıyla ilgili dostlarımız bize çok şey söyledi bize, inanmadık. 17 Aralık'tan sonra da biz söyledik onlar inanmadı. Ben diyorum ki birbirimize inanarak yolumuza devam edelim" dedi.



MUHALEFETTEN ORTAK SÖYLEM


Muhalefet adına yapılan konuşmalarda komisyon kurulmasına ilişkin ortak söylem dikkat çekti. Yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. 15 Temmuz darbe girişimini masaya yatırmak üzere araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.


#Darbe girişimi
8 yıl önce