|

Demirtaş’a soruşturma

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, halkı sokağa çağırması nedeniyle soruşturma açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:31 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Demirtaş, Kobani'yi bahane ederek 50'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi dün de Diyarbakır'da halkı sokağa çağırdı. Demirtaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın terör soruşturması kapsamında gözaltına alınması bahanesiyle halkı sokağa, gösteri ve protestolara çağırdı. Demirtaş, tıpkı 15 Temmuz'daki gibi direnme hakkının meşru olduğunu söylediği konuşması nedeniyle hakkında soruşturma açıldı.



Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca HDP Milletvekili Selahattin Demirtaş hakkında bugün (dün) yaptığı konuşmaları nedeniyle 'Halkı kanunlara uymamaya tahrik, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama, Cumhurbaşkanı'na Hakaret, Suç ve Suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır” denildi.


#Selahattin Demirtaş
#Kobani
7 yıl önce