|

Deniz Baykal'dan tuhaf iddia

CHP lideri Deniz Baykal Van'da kendisine yönelik yapılan saldırının, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in yakınları tarafından düzenlendiğini ileri sürdü.

00:00 - 3/04/2010 Cumartesi
Güncelleme: 14:38 - 3/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Deniz Baykal'dan tuhaf iddia
Deniz Baykal'dan tuhaf iddia

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün Van'da kendisine yönelik yapılan saldırıya ilişkin yeni bilgiler edindiğini, olayın BDP ile ilgisinin bulunmadığına kesin bir kanaat getirdiğini söyledi.

Baykal, 'Bu AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in uzantısı, yakınları olan insanların düzenlediği bir tertiptir. Van halkıyla da ilgisi yoktur. Çünkü biz havaalanından çıktık, orada çok güzel karşılandık. Bütün kenti çok sıcak bir ortamda geçtik. Selamlaşarak Vanlı insanlarla dostça bir ilişki ortamında kongrenin yapılacağı binanın sokağına kadar geldik. Oraya kadar hiçbir işaret, emare yok. Sıcak bir Van ortamı... Organizasyon orada başladı. Organizasyonda yazılı pankartlara baktık, o pankartlar BDP pankartları değil. O anlayışı, terminolojiyi yansıtan pankartalar değil. AKP yazıları, sözler, CHP düşmanlığı... BDP'yle ilgisi yok. Bu AKP'yle ilgili' diye konuştu.


14 yıl önce