|

Dünyanın servetini ONlar paylaşıyor

The Independent dünyanın en zengin 10 yöneticisini açıkladı. 23 milyar avro servete sahip Tayland Kralı Adulyadej ilk sırada bulunurken, İtalya lideri Berlusconi 8 milyar avroluk servetle 5. sırada yeraldı.

Aa
00:00 - 28/05/2010 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 28/05/2010 Cuma
Yeni Şafak
Dünyanın servetini ONlar paylaşıyor
Dünyanın servetini ONlar paylaşıyor

İngiliz gazetesi The Independent'ın hazırladığı listeye göre, dünyanın en zengin yöneticisi, 23 milyar avro servete sahip Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej. Le Monde'un yer verdiği habere göre, ikinci sırada Hacı Hassanal Bolkiah var. Brunei Sultanı Bolkiah'ın 15,8 milyar avro serveti bulunuyor. Doğum gününde Michael Jackson tarafından kendisine özel konser verilen Bolkiah'ın zenginliği, sahip olduğu petrol ve doğal gaz gelirlerinden kaynaklanıyor. Büyük bir lüks araba koleksiyonuna sahip sultanın Paris'te 5 yıldızlı Meurice ve le Plazza Athenee isimli iki oteli bulunuyor.

PETROLDEN SERVET YAPTILAR

Üçüncü sırasında 14 milyar avro servete sahip Birleşik Arap Emirliği Şeyhi Halife Bin Zayed el Nahyan yer alıyor. Abu Dabi Prensi el Nahyan, Forbes Dergisi'ne göre Körfez'in en zengin insanı ve diğer Arap devlet adamları gibi o da servetini petrolden sağlıyor. Dördüncü ise Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz el Saoud var. Arabistan Kralı'nın 13,4 milyar avroluk servetinin kaynağını petrol gelirleri oluşturuyor.

BERLUSCONİ 5. SIRADA

Kral Abdullah'ı İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi takip ediyor. Berlusconi'nin 8 milyar avro serveti var. 6. Liechtenstein Prensi Adam II (3 milyar avro), 7. Katar Emiri Hamid Bin Tani (1,6 milyar avro), 8. Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Zerdari (1,4 milyar avro), 9. Monaco Prensi Albert II (821 milyon avro), 10. Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera (821 milyon avro).


Fakir ülkede lüks içinde

Listenin 12'nci sırasında dünyanın en fakir ülkelerinden Ekvator Ginesi'nin Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo yer alıyor. 468 milyon avro servete sahip Mbasogo, tüm gelirini ülkesinin petrol kaynaklarından sağlıyor. Ülke nüfusunun üçte ikisi yoksulluk sınırında bulunan Swaziland Kralı Mswati III de listenin 16'ncı sırasında yer aldı. Kral Mswati'nin 79 milyon avro değerinde serveti bulunuyor. 13 eşi bulunan kralın her eşine bir saray yaptırdığı ve bir BMW tahsis ettiği belirtiliyor. Listenin 20'nci sırasında ise Montenegro Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic bulunuyor. Djukanovic'in 12 milyon avro değerindeki servetinin kaynağı bilinmiyor.




14 yıl önce