|

Emniyet suikast uyarısı yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde emniyetin suikast ihtimali konusunda uyardığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bulunduğumuz odada elektrik yanmamasını, bulunmadığımız odada elektriğin yanmasını istediler. Önlem almamız da istendi” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 05:21 - 28/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, Artvin'de kendisine yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde emniyetin kendisini suikast ihtimali konusunda uyardığını da açıkladı.



Kılıçdaroğlu, Artvin'in Şavşat ilçesinde konvoyuna terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırı esnasında neler yaşadıklarını anlattı. Ardanuç Belediyesi Binası'nın açılışını 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle gerçekleştiremediklerini, açılışı ertelediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


“Şavşat'an konvoyla Ardanuç'a doğru yola çıktık. Herhangi bir sorun yoktu. Dar bir vadiden giderken, birdenbire araçlar durdu. Biz neden durduğunu merak ettik. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik görevlileri uzun namlulu silahlarla çıktılar. Dikkatli olmamız gerektiği yönünde bize uyarı yapıldı.



FÜZE İLE SALDIRI İHTİMALİ


Sonra bizim bulunduğumuz araç, dağın yamacına iyice yaklaştırıldı, yukarıdan gelecek olan saldırılara karşı bir önlem olarak... Birdenbire silahlar patladı, ateş ediliyordu. PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Koruma ileride roketatar füze ile bize saldırı olabileceğini ve oraya ateş ettiğini ve onu vurduğunu söyledi."



DUYUM İLETTİLER


CHP lideri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendisine yönelik bir suikastte bulunulacağına yönelik bilgi iletildiğini de açıkladı. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz'un ertesi günü Bakırköy'den Pendik'e deniz aracıyla geçtim. Oradan karayoluyla Ankara'ya gittim. Meclis'e gittikten sonra akşam eve döndüm. Emniyetten bize bir duyum iletildi. Bulunduğumuz odada elektriğin yanmamasını, bulunmadığımız odanın elektriğini yakmamız istendi. Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi.



KORUMA SAYISI ARTIRILDI


İlerleyen günlerde koruma sayısı artırıldı. Uzun namlulu silahlar korumalara tahsis edildi. Allah'ın verdiği bir can. Ülkenin çıkarları için uğraşıyoruz, hiçbir kişisel beklentimiz yok. Türkiye'yi karıştırmak isteyenler vardır. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa vatandaşın değil, gerekirse bu bedeli biz rahattıkla ödeyebiliriz."


Kılıcdaroğlu, kendisine yönelik saldırıyla neyin amaçlandığı konusunda ise “Ana muhalefet partisi genel başkanının bir suikaste kurban gitmesi herhalde Türkiye'yi karıştıracaktır, dengeleri sarsacaktır diye düşünmüşlerdir" dedi.



HDP TAVRINI NETLEŞTİRSİN


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini belirtip, 'Terörü lanetliyoruz' dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Teröre karşı hepimizin ortak bir tavır takınması gerekiyor. HDP de 6 milyon civarında oy alan bir siyasi parti ve meşru bir parti. Meşruiyetini zaten tartışmıyoruz ama teröre karşı tavır konusunda biraz daha net bir tavır takınması hepimizin ortak talebi" diye konuştu.



Anlamlı pankart




Amasya'nın Merzifon ilçesine toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için giden Kılıçdaroğlu, 6 siyasi partinin 'teröre asla boyun eğmeyeceğiz' pankartıyla karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun halka hitap edeceği meydana anlamlı bir pankart asıldı. “Teröre asla boyun eğmeyeceğiz" yazılı pankartın altında Demokrat Parti, Saadet Partisi, MHP, AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve CHP'nin amblemleri yer aldı.



#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce