|

'Evet'oyları artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı sistemine desteğin arttığını söyledi: Şu anda ibre yükselişte. Ben bunun daha iyi olacağı inancındayım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 02:45 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habertürk TV'de soruları cevapladı. Referandum, Münbiç'teki PYD işgali, Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray'dan ihracına kadar bir dizi konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan, satır başları ile şunları kaydetti:



AİDAT İHRACI HAFİF KALDI


(Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray'dan ihracı) Doğrusu Galatasaray yönetiminin aldığı kararın aidata bağlı olarak alınmasını ben hafif buluyorum. Bunların, aidat artı FETÖ bağlantısıdır. En kötü ihtimalle, bunlar nerede yargılanıyor, yargılandığı yerden kararını verirdi. O çok daha asil bir duruş olurdu. Tabii orada salonda olan şeyler falan onlar da ayrıca çirkin yaklaşımlardır.



ÇOCUKCA YAKLAŞIM


(Kemal Kılıçdaroğlu) Sınırsız başkan yardımcısı atamaktan bahsediyor. Bin 500'e kadar başkan yardımcısı. Böyle çocukça bir yaklaşım olur mu? Biz 36 bakanla devraldık ve aldığımız 36 bakanla, başbakan dahil 25 kişilik kabine oluştu o zaman. Şu anda da ya 27'dir ya 28. Herkese lütufta bulunan iktidarlar oluşturmadık. Tek başına hükümetin güzelliği burada.



TÜRKÇE ÖĞRENDİLER


(Almanya'nın Bild gazetesinin attığı 'Atatürk olsa hayır derdi' manşeti)Atatürk'ün hafıza kayıtlarını okuyacak kadar özellikleri mi var? Ne alakası var bunun Atatürk'le. Türkçe öğrenmeye başlamışlar. Bunun, bunlarla alakalı yanı manidar. Atatürk'le bu görüşmeyi nasıl yaptılar? Tam aksi ben desem ki Atatürk kalksa bu düzenlemeye kendisi de böyle yaşadığı için evet derdi.



İBRE YÜKSELİŞTE


(16 Nisan referandumu anketleri) Şu anda ibre yükselişte. Böyle bir durum söz konusu. Ben bunun daha iyi olacağı inancındayım. Çünkü, hayır diyenler niye hayır dediklerinin bir defa izahını yapamıyorlar. Başbakan, bakanlar hepsi arazide. İşte ben dün İstanbul'un üç ilçesindeydim. Bugün iki ilçesindeydim kapalı salon toplantıları yaptım. Meydanların heyecanını çok iyi gördüm. Muhteşem. Aynı haberleri Sayın Başbakan'dan da dinliyorum, alıyorum. Şu anda ibre yükselişte. Böyle bir durum söz konusu. Ben bunun daha iyi olacağı inancındayım.



ÇÖZÜM FİLAN BİTTİ O İŞ


Güneydoğu'da terörle çok ciddi bir mücadele yapıyoruz. Çözüm süreci falan hepsi geçmişte kaldı. Bu noktada oturup konuşacağımız kişi falan ortada yok. Bitti o iş.



MÜNBİÇ'TE KALMAYACAKLAR


Bab'dan sonra Münbiç'e şu anda yaklaşmış durumdayız. Daha önce Sayın Obama'ya söylediğim şeyler vardı. PYD-YPG bunlar Münbiç'te kalmayacak. Burası Arap toprağıdır. Burayı terk etmesi lazım. Bu ikisi de terör örgütüdür. 'Terör örgütüyle iş tutmanızı NATO içindeki stratejik ortaklığımıza uygun görmüyoruz. Maalesef bu konuda mesafe alabilmiş değiliz. İki terör örgütüne de ciddi manada silah veriliyor.İnsani yardım adı altında Münbiç'te bayrak dalgalandırmalar doğru değil. 16 Nisan bu konuda da önem arz ediyor.






#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#FETÖ
#16 Nisan
7 yıl önce