|

Gelecekleri varsa görecekleri de var

MHP lideri Bahçeli, ikinci darbe iddialarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim varsa bilsinler ki önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa görecekleri de vardır” dedi, Bahçeli, OHAL’in de 3 ay uzatılmasında fayda olduğunu söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 00:36 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı”nı açıkladı, soruları yanıtladı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz ihanetinin nesiller geçse de hafızalardan çıkmayacak bir düşmanlık olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Türkiye düşmanı çevreler, FETÖ ve müzahir terör örgütleri vasıtasıyla Türk milletini dize getirerek emperyalizmin dayatmalarına boyun eğmesini hedefledi” dedi.



HADLERİNİ AŞIYORLAR


Bahçeli, FETÖ'nün Anadolu'nun istilası amacıyla özel eğitimden geçirilip kılıktan kılığa sokulan, herhangi bir kök ve kimlik hassasiyeti taşımadığı gibi, vicdan ve imana da yabancı olan soysuz ve hıyanet temelli bir çete olduğunu vurguladı. Bu tehdidin geçmediğini vurgulayan Bahçeli, ikinci bir darbe olacağını söyleyerek, karamsarlık ve kriz tacirliği yapanların hadlerini aştığını söyledi.



MİLLET DESTAN YAZDI


Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti FETÖ'cü kalıntılarından arınması lazımdır. Bizim desteğimiz tamdır. Yenikapı ruhu buna örnektir. Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim ya da kimler varsa, bilsinler ki, önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa, Allah'ın izniyle görecekleri de vardır. Türk milleti, dağılmanın eşiğindeyken yeni bir destan yazıp birliğini korumuştur. Gerekirse aynısını daha şiddetle tekrarlayacaktır” diye konuştu.



FİNANS OLİGARŞİSİ İŞBAŞINDA


Bahçeli, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına da tepki göstererek, “Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları, finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine iş başında olduğunun kanıtıdır. Silahla başaramayanlar, faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açmanın peşindedir” dedi. MHP lideri Bahçeli, terörle mücadelede hükümete desteğini de tekrarladı.



OHAL'in uzatılması faydalı


Bahçeli, bir gazetecinin sorusu üzerine Milli Güvenlik Kurulu'nun hükümete olağanüstü halin uzatılması konusunda tavsiyede bulunması konusunda değerlendirme yaptı. Devlet Bahçeli, “15 Temmuz gecesini hatırlayan yaşayan her kim varsa onların huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü hal ile olağanüstü tedbirlerin alınması ülkemiz için yararlıdır ve 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu.



#OHAL
#Moody's
#FETÖ
8 yıl önce