|

Gereğini yaparız

Bakan Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı operasyonunun amacının Türkiye’ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “YPG unsurları bir an evvel Fırat’ın doğusuna geçmeli. Aksi takdirde gereğini yaparız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:42 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Fırat Kalkanı operasyonunu değerlendirdi. Çavuşoğlu, “Bizim amacımız DAEŞ terör örgütünü kuzeyden aşağı doğru süpürmektir. Biz başından beri bunu ABD ile planladık ABD HIMARS'ları getirecekti ama maalesef henüz gelmedi ama şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer elimizdeki tüm imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve ılımlı muhalefet de buraya girdi" dedi.





YPG FRAT'IN DOĞUSUNA GEÇMELİ


Terör örgütlerinin hepsiyle bu şekilde mücadelenin süreceğini belirten Çavuşoğlu, “Peki Salih Müslim neden rahatsız oldu? Bizim DAEŞ'e karşı mücadelemizden niye rahatsız? 'Benim bir ajandam var. Burada kanton oluşturmak, Kürt devleti kurmak istiyorum.' Dolayısıyla PYD'nin gizli ajandası ortada. Şunu da söylemek isterim. Bu demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmelidir. ABD de bunun sözünü verdi. Aksi takdirde çok net söylüyorum gereğini yaparız" diye konuştu.



SEN DE KORKABİLİRSİN


Bakan Çavuşoğlu, Salih Müslim'in “Türkiye, Suriye bataklığında çok şey kaybedecektir" sözlerine karşılık da Türkiye'nin amacının bataklıktaki sivrisinekleri değil bataklığı kurutmak, Türkiye'ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmak olduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu, “Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin. Suriye'nin bütünlüğünü savunuyorsan bu operasyondan rahatsız olmamalısın" ifadelerini kullandı.


#YPG
#Fırat Kalkanı
#Marina Kaljurand
8 yıl önce