|

Gündem Suriye

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nde toplanan AK Parti hükümetinin son Bakanlar Kurulu toplantısında öncelikli gündem Suriye’ydi. Son bilgiler çerçevesinde Tel Abyad’dan Cezire’ye ve Kobani’ye kadar kontrolü ele geçiren PYD’nin girişimleri değerlendirmelerde masaya yatırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 06:32 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün Beştepe'de toplandı. 4 saat 20 dakika süren toplantıda Suriye'deki gelişmeler ve halkoylamasına giden Yunanistan'da yaşananlar ayrıntılarıyla masaya yatırıldı.


Bölgeden gelen istihbarat bilgileri, uluslararası koalisyonun bombardımanı eşliğinde Tel Abyad'dan Cezire'ye ve Kobani'ye kadar kontrolü ele geçiren PYD'nin girişimleri değerlendirmelerde ele alındı.



YUNANİSTAN KRİZİ DE DEĞERLENDİRİLDİ


Ekonomideki son gelişmelerin de ele alındığı toplantıda, enflasyon rakamları, ihracattaki son durum ve çevre ülkelerdeki hareketliliğin yansımaları gözden geçirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen yorumlar, dövizdeki hareketlilik ele alınan başlıklar arasında yer aldı. Kabine, Yunanistan'daki “Hayır" çıkan halkoylamasının dünya ekonomilerine ve Türkiye'ye muhtemel yansımaları değerlendirdi. Muhtemel koalisyondan beklentiler, ortaya çıkan seçenekler, Beştepe'deki toplantının gündeminde yer aldı.



VECDİ GÖNÜL DE KATILDI


Erdoğan, daha önce 19 Ocak, 9 Mart ve 20 Nisan'da üç kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantılara başkanlık etmişti. Seçimler sonrası ilk toplantıya, yeni Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katıldı.



Beştepe'de iftar verdi


Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı, eğer koalisyon kurulursa, Erdoğan başkanlığında 62'nci Hükümet'in son toplantısı oldu. Hem üç dönem kuralına takıldığından dolayı milletvekili seçilemeyen, hem yeni kabinede görev almayacak isimler, son kez Beştepe'deki toplantıda yerlerini almış oldu. Erdoğan, toplantı sonrası Bakanlar Kurulu üyelerine iftar verdi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

, Türkiye Basketbol Ligi Play-Off final serisinde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Erten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oyuncuların imzaladığı basketbol topu ve takım forması hediye etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 30 dakika sürdü. Erdoğan, kulübe 10 bin kişilik salon müjdesi verdi. Kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.




#Bakanlar Kurulu
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#beştepe
#kredi derecelendirme kuruluşları
#suriye
9 yıl önce