|

Güven mektubunu haftaya sunacak

İsrail’in Ankara Büyükelçisi olarak atanan Eitan Naeh, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu sunarak resmen göreve başlayacak

Yeni Şafak
04:00 - 3/12/2016 Saturday
Güncelleme: 02:59 - 3/12/2016 Saturday
Yeni Şafak

İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak atanan Eitan Naeh'in gelecek hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunarak resmen görevine başlayacağı öğrenildi. İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak atanan Eitan Naeh'in önceki gün Ankara'ya gelmesinin ardından, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Ökem de 12 Aralık'ta görevine başlayacak.



NAEH 1 ARALIK'TA GELDİ


1 Aralık'ta Ankara'ya gelen Naeh, Esenboğa Havalimanı VIP çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Türkiye'de elçi olarak bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve resmi olarak göreve başlayacağı tarihi dört gözle beklediğini söylemişti.



ÖKEM, RİVLİN'E GÜVEN MEKTUBUNU SUNACAK


Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi olarak atanan Kemal Ökem'in 12 Aralık'ta İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e güven mektubunu sunarak görevine resmen başlayacağı öğrenildi. Ökem, sözkonusu tarihte Cumhurbaşkanı Rivlin'e güven mektubunu sunarak görevine resmen başlamış olacak. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin ardından karşılıklı büyükelçileri atama süreci böylece tamamlanmış olacak.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'de temsil seviyesini büyükelçiliğe yükselttiğini “Sayın Başbakanımızın Dışişleri Danışmanı Kemal Ökem beyi biz de İsrail'e büyükelçi olarak atıyoruz. Onlar da büyükelçilerini atadılar.” sözleriyle duyurmuştu.


#Ankara Büyükelçisi
#Eitan Naeh
#İsrail
7 years ago