|

Hakkari’den farkı yok

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin Musul operasyonunun her aşamasında rol almasını, aktif ve zorlayıcı olması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Şu anda Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eşdeğerdir. Irak’ta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda oturmamız doğrudur, doğaldır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:54 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Irak ve Suriye odaklı gerilimlerin hem ülkenin iç huzurunu hem de bölgesel istikrar ve gelecek planlarını zedeleyip zayıflattığını söyledi.



Musul'un teröristlerden temizliğinin süratle yapılması gerektiğini belirten Bahçeli, “Türkiye, bu temizlik harekatının dışında durmamalı, kenarda kalmamalıdır. Artık Irak'ta kimin ne söylediğinin, nerede durduğunun anlam ve önemi yoktur. Ülke olarak milli beka ve güvenliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz çok açıktır. Bunu da herkes ister gönüllü ister değil anlayışla karşılamak mecburiyetindedir” dedi.



MÜDAHİL OLMALIYIZ


Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze alması gerektiğini belirten Bahçeli, “Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş, bunun artık bir mana ve ehemmiyeti yoktur.


Misakımilli'nin ruhuna mı bağlanacağız, yoksa birkaç densizin, emperyalizme uşaklığı benimsemiş üç beş köksüzün sözlerine mi bakacağız?” diye konuştu.



TÜRKİYE MASADA YER ALMALI


Bahçeli, Türkiye'nin, Musul operasyonunun her aşamasında rol almasını, aktif ve zorlayıcısı olmasını isteyerek, sözlerini şöyle


sürdürdü:



“Hiç kimse Türkiye'nin sınır ve toprak bütünlüğüyle birlikte soydaşlarının dokunulmaz haklarını savunmasından gocunmamalıdır. Bağdat yönetiminin Başika'daki askeri varlığımız üzerinden ileri geri konuşması esasen yersiz olduğu kadar Türkiye husumetinin de bir yansımasıdır. Şu anda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eşdeğerdir. Musul ve Kerkük'te demografik yapı üzerinde oynamalar yapılıp, toz bulutu ülkemize doğru yayılırken Türkiye'nin buna tepkisiz kalması bir defa milli gerçek ve tarihsel çıkarlara tamamen aykırıdır.


Irak'ta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda oturmamız doğrudur, doğaldır, olması gereken de budur.”



ANKARA'YI TEHLİKEYE ATARIZ


Geçmişin acı dolu sayfalarından ders aldıklarını, sonuç çıkardıklarını ve bozgunların bir daha tekerrür etmemesi için tarihe, ecdada namus sözü verdiklerini dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin başkent Ankara'yı merkezine alıp 360 derecelik bir daire çizerek çevresindeki her gelişmeye bire bir kafa yormak zorunda olduğunun altını çizerek, “Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız” diye konuştu.



İkinci dalga darbecileri


Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Başından beri söylüyoruz. Üç defa grup konuşmalarımızda ifade ettik, söylediklerimizde bir farklılık yok, anlamayanlara karşı tamamlayıcı maddeler var. Onu ileriki günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz” dedi.



Meclis'te ne dersek o


Bahçeli, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacağını söyledi.


“Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler, acaba bu sonuca nereden ve nasıl varmışlardır?” sorusunu yönelten Bahçeli, “AKP'nin anayasa hazırlık teklifi henüz ortaya çıkmadan, Meclis'te demokratik bir tartışma ve müzakere iklimi oluşmadan hakkımızda hüküm verip infaz edenler sanki Kaf Dağı'ndan kar bağışlıyorlar. Bizim ağzımızdan 'Evet' ya da 'Hayır'a ilişkin bir irade çıkmamışken, muhtemel anayasa hazırlık teklifinin neleri ihtiva edip etmediği belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilinsin ki kaos elçileri, kriz çığırtkanları, darbe şakşakçılarıdır. Altını kalın olarak çiziyorum; MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır. Eğer Meclis'te 'Evet' dersek milletin huzurunda da 'Evet' deriz” dedi. Yakında teklifin Meclis'e geleceğine dikkati çeken Bahçeli, “Bu durum karşısında MHP ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek, elbette bir karar ve sonuca varacaktır. Nasıl bir tutum takınacağımızı o zaman herkes görecek” diye konuştu.



#Musul operasyonu
#MHP
7 yıl önce