|

Hesap sormaya hakkınız yok

Meclis Başkanlığı seçiminde geçersiz oy kullanan MHP'ye CHP ve HDP başta olmak üzere paralel yapı mensupları tarafından eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 02:41 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
NUR BANU ARAS


MHP Genel Merkezi koridorlarında konuşulan “Madem Meclis Başkanlığı seçimlerinde MHP'ye oy vermediler, kimsenin bizden hesap sormaya hakkı yok” deniliyor. Kimin ne tepki verdiğini önemli görmeyen MHP'liler, “Kim ne tepki verirse versin biz kararlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Kırmızı çizgilerimizden de vazgeçmeyeceğiz” diyor. Oylamaların ardından kendilerine en çok tepkinin CHP kanadından yapıldığını söyleyen MHP kaynakları, CHP'nin neden Ekmelettin İhsanoğlu'na destek vermediğini sorguluyor. MHP'liler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak çatı aday gösterilen İhsanoğlu'nun Meclis Başkanlığı yarışında desteklenmemesinin kendilerini rahatsız ettiğini ve bu durumun bir çelişki olarak yorumladıklarını belirtiyor.



TELEFONLAR KİLİTLENDİ


MHP Genel Merkezi'nin telefonları önceki günkü oylamadan sonra kilitlendi. Partinin 4'üncü turda geçersiz oy kullanmasına tepkilerin geldiği iddia edildi. Ancak MHP'yi arayanların parti tabanıyla alakası bulunmadığı belirtiliyor. Telefonda sıklıkla “Geçersiz oy kullanarak AK Parti'nin adayına destek verdiniz” diyen kişilerin CHP, HDP ve ulusalcı kanattan olup kendilerini MHP'li gibi tanıttığı ileri sürüldü. Öte yandan 'AK Parti-CHP' ile 'AK Parti-MHP' arasında gidip geden koalisyon ibresinin MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumunun ardından yeniden 'AK Parti-MHP' seçeneğine çevrildiği dile getiriliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Meclis Başkanlığı oylamasından önce yapılan grup toplantısında söylediği “Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi iktidarsızlık baş gösterirse Türkiye'yi Allah'ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” sözleri MHP'nin AK Parti


ile muhtemel bir koalisyona açık olduğunun işareti


olarak yorumlanıyor.



#paralel yapı
#mhp
#chp
#Ekmelettin İhsanoğlu
9 yıl önce