|

Hükümet programını okuyacak

İlhan Toprak
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Hükümet programını okuyacak
Hükümet programını okuyacak

Türkiye''nin 26. Başbakanı Ahmet Davutoğlu 62. Hükümet''in üyeleri ile ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Toplantıda sorumluluk alanları yeniden belirlenecek ve hükümet programı üzerinde son rötuşlar yapılacak. Kabineye yeni giren Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Volkan Bozkır ve Nurettin Canikli ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak. Davutoğlu''nun bugün ikinci durağı ise TBMM. Meclis''te ilk kez AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak hitap edecek Davutoğlu, hükümet programını da okuyacak.

SÜREÇ BAŞLIYOR

Davutoğlu tarafından açıklanacak programda, hükümetin ''ekonomi'', ''dış politika'', ''çözüm süreci'', ''yeni anayasa'' ve ''yargı reformu'' konularındaki hedefleri yer bulacak. Böylece 62. Hükümet''e güvenoyu süreci başlamış olacak. Programın okunmasından 2 tam gün sonra, yani perşembe günü görüşmeler için Meclis toplanacak. Görüşmeler bittikten 1 gün sonra, yani 6 Eylül Cumartesi günü de güvenoyu yoklaması yapılacak. Güvenoyu almasına kesin gözüyle bakılan hükümet görevine başlayacak.

KURTULMUŞ''UN YEMİNİ

Meclis Başkanı tarafından olağanüstü toplantıya çağrılan TBMM''de kabinenin parlamento dışından ikinci üyesi Numan Kurtulmuş da bugün yemin edecek. Bu arada yeni Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli''nin yerine gelecek ismi belirlemek için bugün partide seçim de yapılacak. Davutoğlu''nun son durağı ise MYK toplantısı olacak.

Helikopterle denetim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hava Harp Okulu Komutanlığı''ndaki diploma törenine katıldı. Törene gelmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş''la helikopter gezintisi yapan Davutoğlu, devam eden projeleri havadan inceledi. Söz konusu projeler, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve genel durumla ilgili bilgi alan Davutoğlu ardından törenin gercekleştirileceği alana indi.


10 yıl önce