|

İstanbul, dünyanın ilk 10 finans merkezi arasında olacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fransa''nın Cannes şehrinde devam eden Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'ndaki ''Ekonomisi ve Yatırım Fırsatlarıyla Türkiye'' konulu panelde konuştu.

Cihan
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:23 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul, dünyanın ilk 10 finans merkezi arasında
İstanbul, dünyanın ilk 10 finans merkezi arasında

Babacan, Türkiye''de demokrasi alanında atılan adımlara atıfta bulunarak, insan hakları ve özgürlükler konusunda büyük gelişme olduğunu ifade etti. Ali Babacan, Türkiye'nin sürekli gelişen genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek birçok ülkede işsizlik artarken Türkiye''de işsizlik oranlarının düştüğüne vurgu yaptı.

Bankacılık ve finans sektörlerinin gelişmelere de değinen Başbakan Yardımcısı,''Devlete güven çok çok önemli. Bu güveni sağlamak için öncelikle açık ve net bir ekonomik programın ortaya konması gerekir, 3 yıllık 5 yıllık hedefler konmalı. Sözlerinizi tutmalısınız. Teminatları yerine getirmelisiniz.'' ifadelerini kullandı. 2008-2009 yıllarından dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılardan Türk bankalarının sorunsuz çıktığının altını çizen Babacan, ''Bir tek Türk bankasında bir tek sorun yaşanmadı." diye konuştu.

"Biz inanıyoruz ki, İstanbul önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın ilk on finans merkezi arasında olacak." diyen Başbakan Yardımcısı Babacan İstanbul'un aynı zamanda uluslararası ulaşım köprüsü durumunda olduğunu da hatırlatı ve THY'nin bir çok ülkede bir çok noktaya uçtuğunu belirtti.

Ali Babacan Türkiye''nin 2023 hedefine de dikkat çektiği konuşmasında, Türkiye'nin 2023 hedeflerini görmek için son 10 yılda yaşanan gelişmelere bakılması gerektiğini ifade etti. Babacan son 10 yılda yaşanan gelişmelerin gelecek 10 yıla ışık tutacağının altını çizdi.

11 yıl önce
default-profile-img