|

Kapusuz: Tam bir aymazlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Balyoz davası sanıklarının tahliye sonrası açıklamalarını değerlendirdi.

Aa
00:00 - 22/06/2014 Pazar
Güncelleme: 15:48 - 22/06/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kapusuz: Tam bir aymazlıktır
Kapusuz: Tam bir aymazlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Balyoz davasından tahliye olanların 'intikam' açıklamaları yaparak AK Parti'yi hedefe koymaları tam bir aymazlıktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'dan Balyoz Davasındaki tahliyelere ilişkin görüşlerine yer verdi.

Balyoz tahliyeleri sonrası belli çevrelerce, Türkiye'de sanki hiç darbe ve darbe girişimi olmamış ve bütün darbeciler masummuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Kapusuz, kimsenin bu milletin zekasına hakaret etmeye kalkmaması gerektiğini ifade etti.

Bu ülkenin geçmişinde darbeler olduğu gibi darbe girişimleri de olduğunu hatırlatan Kapusuz, "AK Parti'nin oluşturduğu demokratik iklim sayesinde bunlarla ilgili yargılamalar yapılmıştır. Türkiye ilk kez darbeler ve darbe girişimleriyle hesaplaşmıştır. Hükümler verilmiştir, sonrasında Anayasa Mahkemesi yeniden yargılama kararı vermiştir ve süreç hala devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Bütün bu yaşananlardan darbesever çevrelerin bir ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de darbe yapanlar yada darbe girişimine kalkanlar ergeç hesabını verir. İşte 12 Eylülcülere verilen cezalar ortadadır. Balyoz davasından tahliye olanların 'intikam' açıklamaları yaparak AK Parti'yi hedefe koymaları ise tam bir aymazlıktır. Biz, 2010 referandumunda AYM'ye bireysel başvuru hakkına 'evet' için kapı kapı dolaşırken Balyozculara yakın çevreler 'hayır' kampanyası yürütüyordu.

Balyozcuların kumpas iddiasına gelince; o işleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sormak lazım zira 17 Aralık sürecinde kumpasçıların servis ettiği kasetleri yayınlayan o idi. Sözün özü; Türkiye hem darbecilerden hem de kumpasçılardan mutlak hesap sormalıdır. Bizim nezdimizde ikisi de millete ihanettir."

10 yıl önce