|

Melih Gökçek: Söylersem ortalık karışır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, HDP'nin Meclis Başkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın destek için gittiği Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesiyle ilgili çok çarpıcı bir göndermede bulundu. İkilinin görüşmesinde çekilen fotoğrafı Twitter'dan paylaşan Gökçek, Kılıçdaroğlu'na "Niye el pençe divan durdun?" sorusunu yöneltip, "söylersem ortalık karışır" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak ve
05:00 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 11:35 - 30/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Partiler meclis başkanlığı için adaylarını belirlemiş seçim gününü beklerken adaylar da parti parti dolaşıp destek turları atmaya devam ediyor. HDP Meclis Başkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, başkanlık seçimlerinde destek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un kapısını çaldı.



Kılıçdaroğlu ile Fırat'ın görüşmesi ilk değil. İkili 2008 yılında canlı yayında karşı karşıya gelmiş ve birbirleri hakkında ciddi suçlamalarda bulunmuşlardı. CHP lideri ile Dengir Mehmet Fırat arasındaki bu tartışmayı hatırlatan Melih Gökçek Twitter'dan Kılıçdaroğlu'na seslendi. Gökçek, ''Dün ekranlardan Dengir Mir Mehmet Fırat'a demediğini komadın, şimdi niye el pençe divansın? Ben söylerim ama ortalık karışır'' dedi.



İşte o Tweet'ler





'Uyuşturucu Baronu' ve 'Müfteri' kavgası unutulmadı


2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Dengir Mir Mehmet Fırat ile dönemin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptıkları ve "düello" denilen tartışma uzun zaman gündemden düşmemişti. Kılıçdaroğlu'nu bir yıl sonraki yerel seçimlerde "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapan tartışma" olarak geçen görüşmede ortaya atılan iddialar çok ağırdı. Kılıçdaroğlu'nun 'hayali ihracat' ve 'eroin kaçakçılığı' ile suçladığı Fırat, CHP'nin dayanak yaptığı raporu CHP aday adayının hazırladığını ileri sürmüştü. İddiaların ispatlanamadığı tartışmada Kılıçdaroğlu Fırat'a "uyuşturucu baronu", Fırat da Kılıçdaroğlu'na "müfteri" demişti.






#Melih Gökçek
#Dengir Mir Mehmet Fırat
#kılıçdaroğlu
#Mir Mehmet Fırat kılıçdaroğlu
9 yıl önce