|

MHP ve CHP’ye aynı mesafadeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:29 - 2/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Koalisyon görüşmeleri hakkında ip ucu veren Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'dan boşalan savunma bakanlığı kolduğuna da yapılacak atamayla ilgili de bilgi verdi. İşte Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:



MHP'NİN TAVRI MESAJ VERMEZ


MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde takındığı tavır koalisyonla ilgili mesajı vermez. Onların karar süreçlerinin bir sonucudur. Bunu tartışamayız. Ben siyasi ahlak açıdan diğer başka partilerin de bunu yorumlamasını doğru bulmam. CHP ve MHP'ye aynı uzaklıktayız.



3 KOMİSYON KURDUK


Koalisyon görüşmeleri için partide üç komisyon kuruldu. İlki hukuk komisyonu, ikincisi ekonomi komisyonu, diğeri siyasi komisyon. Siyasi komisyonun altında da iki alt komisyon yer alıyor. Bir partiyle görüşüp onu bitirip, ondan sonra diğer partiyle devam etmeyi düşünmüyorum.



Görüşmeler şeffaf olacak, gizli protokol olmayacak. Güneş moteli olayını unutmuş değilim. Bir daha böyle bir şeye izin vermem, ismimin böyle bir şeyle anılmasına izin vermem.


(Koalisyon görüşmeleri ne kadar sürecek sorusu üzerine) Tek taraflı olsa bir saat derdim, ama burada muhattapların tutumu önemlidir



BAKAN ATANACAK


Milli Savunma Bakanlığı'na bir görevlendirme yapacağım. Yani Türkiye'nin şu şartları vekaleten götürmeyi bence çok doğru görmüyorum. Kısa süreli boşluk olmamak için önümüzdeki sürecin uzayabileceğini de göz önünde bulundurarak, muhtemelen asaleten bir görevlendirme yaparım.



YAŞ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL


(Hükümeti kurmak için 1 Ağustos'ta yapılacak YAŞ toplantısı beklenecek iddiaları üzerine) Yüksek Yüksek Askeri Şura'yı bekleyeceğiz söylentileri doğru değil. Ne zaman görevi tamamlarsam o zaman bitireceğim.


#Meclis Başkanlığı seçimi
#ismet yılmaz
#ak parti
#chp
9 yıl önce