|

Milletten 8 milyar dolar destek

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz sonrası vatandaşların 8 milyar doları bozdurup bankalara yatırdığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın lağvedileceğini bildiren Yıldırım, el koyulan okullara şehitlerin isimlerinin verileceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:12 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, ATV-A Haber ortak yayınında, daha sonra NTV kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerinin satır başları şöyle: (Darbe girişiminin yaşandığı gece bazı komutanların düğünde olması) “Bunların hepsi rastlantı mıdır, yoksa planın bir parçaları mıdır bu sorular haklı olarak soruluyor. Bunlar ortaya çıkacak, bunların hepsi detaylı olarak araştırılacak.



MUHAFIZ ALAYI LAĞVEDİLECEK


Herkes düğüne gidiyor, yıllarca kendisinin komutanlık yaptığı, nikah şahidi olarak davet edildiği insan gitmiyor. İzmir'de tatildeyken tatilini kesiyor Ankara'ya gelme ihtiyacı duyuyor. Garip olacak birçok olay arka arkaya geliyor. Düğün basılıyor, o komutanlar derdest ediliyor. Bütün bunlar, hepsi bir şeylerin ters gittiğini ve bir şeylerin çok öncesinden planlandığını, hazırlıkların yapıldığını gösteriyor.” Darbe girişiminin olduğu gece TRT'yi basan ekibin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayından hareket ettiğini belirten Yıldırım, “Onun kararını aldık, artık burada, bu yerleşkede Muhafız Alayı olmayacak.” dedi.



HEPSİNDEN İLERDEYİZ


Gözaltı ve tutuklamalara ilişkin de bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu: “Bugün (dün) saat 14.00 itibarıyla rakamlar şöyle, gözaltına alınan sayısı 13 bin 2. İstanbul'da 3 bin 879, Ankara'da 2 bin 734, İzmir'de 197, diğer illerimizde 6 bin 192 olmak üzere. Bunlardan bin 329'u polis, 8 bin 831'i asker, askerler içerisinde de general, amiral 163, subay 2 bin 329, astsubay ve diğerleri de 6 bin 339. Hakim ve savcı 2 bin 100, mülki idare amiri 52, sivil 689.”



Ekonomimizde darbe girişimi gecesindeki göstergeler Rusya ile uçak krizinde yaşananlar göstergeler kadar etkisi oldu. Yani çok küçük ve kısıtlı. 15 Temmuz'dan beri Türk vatandaşları 8 milyar dolar para bozdurdu ve bankaya yatırdı. Biz milletimizle iftihar ediyoruz. Türkiye ekonomik göstergeler bakımından Avrupalı ülkelerden fersah fersah ilerde. Hem büyüme bakımından hem bütçe bakımından hepsinden iyiyiz.



İSİMLERİ YAŞAYACAK


246 şehidimiz, yaralımız var. Hemen bugün ilk aldığımız kararda sivillerimizin en üst düzeyde şehit sayılması için kanun çıkardık. Bu terör örgütünün el konan vakıfları, dernekleri, okullarının adlarına da şehitlerimizin adını vereceğiz, orada yaşatacağız.”


#Muhafız Alayı
#Binali Yıldırım
8 yıl önce