|

Nokta suikast yapabilirler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “15 Temmuz'a benzer bir kalkışma ihtimali gözükmüyor. Halkımız resmi yetkililerin açıklamasını esas alsınlar. Yeni bir kalkışma beklemiyoruz. Ancak yeni nokta suikastlar yapabilirler. Artık bunun çok mümkün olduğu kanaatinde değilim. Ancak biz yine de her türlü tedbirleri aldık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kalın'ın açıklamaları özetle şöyle: “15 Temmuz gecesi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. Ama darbenin püskürtülmesi de demokrasi tarihimize geçti. Dünyanın başka yerlerinde darbe oldu, insanların özgürlük yürüyüşü durduruldu. Ancak dünyanın her yerinde bu millete imrenerek bakılıyor.



YAŞ ÖNCESİ DENEDİLER


Darbecilerin Akar'ı ikna edemedikten sonra, 'Kanaat önderimiz ikna etsin' demeleri, bu darbenin başarısız olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda sapkınlığın, adanmışlığın ne boyutta olduğunu gösteriyor. Bunu planlayan komutanların, örgütle ilişkileri belliydi. Önümüzdeki YAŞ'ta ya ihraç edilecek ya durduralacaklardı. 'Bu son fırsattır' demiş olabilirler. Bu darbe girişimi TSK için de kara lekedir. Komuta kademesinde en ufak tereddüt söz konusu değil."


#İbrahim Kalın
#Darbe girişimi
8 yıl önce