|

Obama da biliyor

Bozdağ, Obama’nın darbe girişiminin teröristbaşı Gülen tarafından düzenlendiğini bildiğini belirterek, “Bunda tereddütleri olmadığından çok eminim” dedi. Bozdağ, Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargının da haberdar olduğundan adı gibi emin olduğunu söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:25 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden yargının içindeki üst düzey isimlerin haberi olduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün Cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim” dedi.



YARGI DARBEYİ DAHA ÖNCEDEN BİLİYORDU


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal 7 Televizyonu'nda yayınlanan “Başkent Kulisi” programında, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki sürece ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Bozdağ, FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili olarak, “Yargı ve sivil diğer bürokrasi içindeki ayakların bu darbe ile bir şekilde ilgisi olduğuna eminim. Ben yargıda olanların Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargıda olanların, yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün Cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim.” ifadelerini kullandı.



TEREDDÜT YOK


“ABD'nin FETÖ'cü darbe girişimi bilgisi olup olmadığı konusunda ise “Amerika Birleşik Devletleri'nin de, bu darbeyi Fetullah Gülen'in yaptığını, Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim. Amerika Dışişleri Bakanı'nın bildiğinden eminim. Yani şu saatten sonra bunda bir tereddütleri olmadığından çok netim, çok eminim” diyen Bozdağ, “Bunun Fetullah Gülen'in elebaşı olduğu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup Türk Silahlı Kuvvetleri, polis ve sivil ayağı da dahil teröristlerce Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında yapıldığı konusunda kimsede bir tereddüt yoktur” şeklinde konuştu.



GÜLEN'İ SAVUNMAK İÇİN HAKLI NEDEN YOK


Son yaşanan darbe teşebbüsünden sonra Fetullah Gülen'i Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin ABD'de daha fazla tutmasının onlar açısından da Türkiye-ABD ilişkileri açısından da büyük zorluklar getireceğini kaydeden Bozdağ, şöyle konuştu: “Amerika Birleşik Devletleri yöneticileri, Fetullah Gülen'i savunmakta ve onu Amerika Birleşik Devletleri'nde tutmakta haklı bir nedene sahip değiller. Bunu söylerlerse, bu siyasi değerlendirmelerdir. Bu karar, hukuki bir karar olmayacaktır. Şimdi, iade etmesine uluslararası hukukta bir engel var mı? Hiçbir engel yok.”


#Obama
#Yargıtay
#Danıştay
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce