|

Olağanüstü Hal Büroları kuruluyor

OHAL'in ilan edilmesinin ardandan çalışmalarda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için Olağanüstü Hal Kurulları devreye giriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kurulda, Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı çalışacak kurul dışında, 81 il ve ilçelerde bürolar oluşturuluyor. Yıldırım'ın görevlendirdiği isimler üç çalışacak. Valiler, ilçelerde alınan kararları da onaylamakla yetkinlendirildi. OHAL Koordinasyon Kurulunda İçişlerinden Milli Savunmaya, Milli Eğitimden Adalet Bakanlığı'na kadar çeşitli bakanlıklar ile kurum ve kuruluşların müsteşar ve üst düzey yöneticileri yer alıyor.



ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENECEKLER


Kurul, çağrı üzerine toplanacak ve kararlar hızla duyurulacak. Bazı kararlar Resmi Gazete'de yayımlanacak. İllerdeki OHAL büroları, vali veya valinin görevlendireceği vali yardımcısı başkanlığında toplanacak. İlçe OHAL büroları da kaymakam başkanlığında yapılacak. Kurullar, vali ve kaymakamın uygun göreceği kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşacak. Buna karşın, ilçe bürolarının kararları ancak vali onayı ile yürürlüğe girebilecek.



BELEDİYELERE DÜZENLEME


Demokrasi mitinglerine katılanlara hizmet veren belediyelerin sağladığı hizmetlerle ilgili muafiyetler uygulanacak. “Ticari indirimler hariç herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz” hükmü, bu organizasyonlar için sağlanan hizmetlerde devrede olmayacak. Belediye ve valiliklerin yüzde 50'sinden fazlasına ortak olduğu şirketlerden talep edilecek araç, gereç, malzeme, gıda malzemesi ve hizmetler de ücretsiz karşılanabilecek.


#Olağanüstü Hal
#Binali Yıldırım
8 yıl önce