|

One Minute Marketler Zinciri!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta kullandığı One Minute sözü girişimcilerin ilgi odağı. One Minute'un Almanya ve Avrupa patentini alan marketler zinciri, şubelerinin sayısını arttırmayı amaçlıyor. Bu markayla Türkiye ile Ortadoğu ülkelerine girmeyi hedefliyor.

Cihan
00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 12:31 - 1/03/2011 Salı
Yeni Şafak
One Minute Marketler Zinciri!
One Minute Marketler Zinciri!

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i hedef alan ve One Minute ibaresiyle anılan çıkışı yerli ve yabancı yatırımcılara ilham oluyor. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın ortağı olduğu AB Gıda Sanayi, ifadeyi marka olarak tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmuştu. Benzer başvurular farklı sektörlerde faaliyetlerini yürüten firmalardan da gelmişti. Oğul Unakıtan gelen tepkilerin ardından marka müracaatını Mehmet Elmaz adlı bir şahsa devretmiş, Türk Patent Enstitüsü ise talebin reddine karar vermişti. ABD'nin Newyork şehrinde yaşayan Üzeyir Tari adlı Türk iş adamı da İsrailli ortağı Eliyahu Nurieli ile birlikte 'One Minute' adı altında bir cafe açmıştı.


Son olarak One Minute'u Almanya'da faaliyet yürüten bir marketler zincirinin kullandığı ortaya çıktı. Almanlarla görüş alışverişine giden firma, One Minute'un market ismi olarak kullanabileceğine kanaat getirmiş. Gerekli başvuruları yaparak markanın Almanya ve Avrupa patentini almış. Uluslararası Patentini almak için de müracaatta bulunmuş. Halen tartışmaların odağında yer alan ibarenin patentini elinde bulunduran One Minute Marketler Zinciri'nin CEO'su İsmail Ilık, markanın serüvenini şu sözlerle anlatıyor:


"Almanya'da 3 bine yakın Türk marketleri var. Devlet İstatistiğinde yok gibiyiz. Biz bu marketleri zincir haline getirmek istedik. Almanların da girebileceği bir marka olsun istedi. Başbakanımız'ın Davos'ta yaptığı çıkıştan esinlendik. Almanlarla paylaştık güzel market ismi olur dedik. Almanya ve Avrupa patentini yaptırdık. Uluslararası patente başvurduk, tescili bekliyoruz."


One Minute'un hedeflerinden de bahseden Ilık, "Avrupa'nın her şehrinde market açana kadar uğraşacağız. 2- 3 bin olana kadar uğraşacağız. Market sayımız 35, bu yıl itibarıyla Almanya'ya 20 market girmek istiyor. Sayıyı 100'e tamamlamak istiyoruz. Tekstil sektörüne girmek istiyoruz. Türkiye ve Ortadoğu'ya erkek giyimle gireceğiz. Hedefimiz One Minute ismini birçok ülkeye götürmek." açıklamasını yapıyor.


One Minute Marketler Zinciri CEO'su, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan da Davos'ta One Minute çıkışını yaptığı toplantıda giydiği kıyafeti talep ediyor. Sürecinde giydiği kıyafeti talep ediyoruz. "Biz, bu hikâyeyi çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmak istiyoruz. Başbakan'dan talep ediyoruz. Böyle bir hatıramız olursa memnun oluruz." ifadesini kullanıyor.


İsmail Ilık, One Minute'un tekstil sektörüne Ziver Markasıyla girdiğini ve bu markayla Dünya Kupası'nda Güney Afrika'nın sponsorluğunu üstlendiğini dile getiriyor.




13 yıl önce