|

Operasyon diplomasisi

Fırat Kalkanı Harekatı'na öncesi hızlı bir diplomasi trafiği yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın St. Petersburg'da Rus Lider Putin ile görüşmesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik alınan kararların ardından Erdoğan, Ankara'da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile 3 saati aşkın süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Suriye politikaları masaya yatırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:52 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dışişleri Bakan Mevlut Çavuşoğlu Hindistan ziyareti öncesi sürpriz bir İran ziyareti gerçekleştirirken aynı tarihlerde Hindistan heyeti Şam'da Beşar Esed ile görüştü. Katar Genelkurmay Başkanı da Türkiye'nin bu kapsamda görüştüğü isimler arasındaydı. Türkiye, Suriye konusundaki endişelerini ve sınırdan Türkiye'ye yönelen tehdidi, bu süreçte Ankara'da ağırladığı ABD'li komutanlara da aktardı. Ve dün operasyon için düğmeye basıldı.



BİDEN YOLDAYKEN HAREKÂT BAŞLADI


Türkiye, bu diplomatik girişimler sürerken ABD'den de çok sayıda konuk ağırladı.ABD Genelkurmay Başkanı ile ABD'nin Avrupa'daki Kuvvet Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti Ankara'ya geldi. Dün de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'daydı. Fırat Kalkanı operasyonu Biden Ankara'ya gelmeden önce başlatılmış oldu  KIYMET SEZER / ANKARA


#Fırat Kalkanı Harekatı
#Putin
8 yıl önce