|

Ortak komisyon araştıracak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'ya indikten sonra yaptığı açıklamada, bu saldırının sadece Andrey Karlov'u hedef almadığını, Türkiye'yi, Rusya'yı, Rusya-Türkiye ilişkilerini hedef aldığını, iki ülkenin, normalleşmeye başlayan ve birçok alanda işbirliğini ortaya koyan ilişkilerini bozmak için planlandığını vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 03:33 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

“Bu tür alçak saldırılar bizim ilişkilerimizi bozamaz” diyen Çavuşoğlu, “İki ülke olarak Halep'te masum insanların kurtarılması, ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm çabalarımız herkes tarafından görüldü. Rus halkı da bizim vatandaşlarımız da gördü” diye konuştu.



ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ


Bu saldırının arkasında ne olduğunu ve neyin planlandığını Türkiye ve Rusya'nın birlikte ortaya çıkaracağını belirten Bakan Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruşturma için ortak bir komisyon kurmayı önerdiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olumlu cevap verdiğini anlattı. Çavuşoğlu, “Saldırının arkasında ne varsa ortaya çıkacağız. Bu olay, bizim teröre karşı mücadelemizi arttıracaktır” diye konuştu.



İYİ BİR DİPLOMATTI


Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Karlov göreve başladığı günden bu tarafa en zor şartlarda bile, uçak düşürme hadisesinden sonra bile ilişkilerin düzelmesi için çaba sarf etti. Zor günlerin diplomatı olduğunu gösterdi. İyi bir diplomattı, bir dosttu" Bakan Çavuşoğlu, ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u telefonla arayarak taziye dileğini iletti.


#Mevlüt Çavuşoğlu
#Vladimir Putin
#Rusya
7 yıl önce