|

Özel anlaşmalı banka kredisiyle emeklilik maaşı

SGK Başkanı Zararsız, yaşını doldurduğu halde borcu bulunan Bağ-Kurluların primlerini ödemeleri halinde emekli maaşına bağlanacağını söyledi ve ekledi: Borçlar banka anlaşmalı olarak krediyle ödenebilecek

Cihan
00:00 - 26/11/2010 Cuma
Güncelleme: 22:44 - 25/11/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Özel anlaşmalı banka kredisiyle emeklilik maaşı
Özel anlaşmalı banka kredisiyle emeklilik maaşı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında emeklilik bekleyenlere müjde verdi. Hükümetin geçen haftalarda açıkladığı vergi affı emeklileri de kısmen bağlayıcı hale geldi. Yaşını doldurduğu halde borcu bulunan Bağ-Kurluların primlerini ödemeleri halinde emekli maaşına bağlanacağını kaydeden Zararsız, borçların banka kredisiyle ödenebileceğini açıkladı:

PROTOKOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

"Vatandaşların banka kredisiyle emekli olabilmesi için bankalarla protokol yapma çalışmalarını sürdürüyoruz." Benzer bir uygulama 2008 yılında yapılmış ve bu kapsama giren 178 bin Bağ-Kurlu'dan 35 binden fazlası borcunu ödeyip emekli olmuştu.

İDARİ CEZALARIN YARISI KADAR ÖDEME

SGK müfettişlerinin kestiği cezalara da büyük bir kolaylık getirildiğini açıklayan SGK Başkanı Zararsız, "Kanunla idari para cezalarının yüzde 50'sinden vazgeçilip yüzde 50'si alacağız" şeklinde konuştu. Geçmiş yıllarda biriken SGK destek primlerine de yapılandırmaya dahil edildiğini aktaran Zararsız, emekli olduğu halde yeniden çalışan Bağ-Kur'lunun biriken destek primlerinin de yapılandırmadan yararlanacağını ifade etti.



13 yıl önce