|

'Peygamber' benzetmesi yapan Eser istifa etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'Peygamber' benzetmesi yapan İsmail Hakkı Eser, AK Parti'den istifa etti.

Yeni Şafak
00:00 - 3/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 16:25 - 3/02/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
'Peygamber' benzetmesi yapan Eser istifa etti
'Peygamber' benzetmesi yapan Eser istifa etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'Peygamber' benzetmesi yapan AK Parti Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti'den istifa etti.


Dün Meclis'te MHP adına söz alan Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u ziyaret etmek istemesi ancak kendisine, başörtüsü nedeniyle GATA'ya alınmayacağının bildirmesi olayını gündeme getirmişti.


GERİLİMİN KAYNAĞI DURMUŞ

Durmuş, "Siz peygamber olarak kabul edilen bir Başbakan'ın eşini nasıl içeri almazsınız. Sizi gidi beyaz yakalılar sizi' diyerek sataşmada bulundu ve bu sözler üzerine tansiyon yükselmişti. Durmuş'un kaynak gösterdiği İsmail Hakkı Eser, AK Parti'den istifa etti.


BAŞBAKAN'A SEVGİSİNİ ANLATIRKEN ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞTI!

Eser, "Biz başbakanımızın aşığıyız, başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir. Başbakana ihanet etmeyi asla kabul edemem. Bunu ne il yönetim kurulu üyelerimiz kabul eder, ne de diğer teşkilat üyelerimiz. Bizim genel başkan yardımcılarımıza ve başbakanımıza sevgimiz, saygımız en başında olduğu gibi AKP var olduğu sürece de devam edecektir" şeklinde konuşmuştu.


BAŞBAKAN ERDOĞAN, BUGÜN ESER'İN İSTİFASINI İSTEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün kendisine 'Peygamber' benzetmesi yapan AK Parti Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'in istifasını istedi. Eser, bu gelişme üzerine istifasını sundu.

14 yıl önce