|

PYD'nin vurulmasından rahatsız olan Yüksekdağ'dan tehdit

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Münbiç'e yönelik düzenlenecek bir operasyonun Türkiye'yi etkileyeceğini söyledi. PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin vurulmasından rahatsız olan Yüksekdağ, HDP'nin 6-7 Ekim provokasyonuyla tehdit etti.

Yeni Şafak
13:39 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 13:59 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı operasyonunda, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine yönelik operasyonları kabullenemeyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 6-7 Ekim olaylarının yeniden yaşanacağını söyleyerek tehdit etti. PKK'ya yakın medyaya konuşan Yüksekdağ, Münbiç'e yönelik bir operasyonun, "Türkiye'yi doğrudan etkileyeceğini" iddia etti.



Daha önce yaptığı açıklamada, "Sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte sakınca görmek istemiyoruz" diyen Yüksekdağ, Türkiye'nin Cerablus'a başlattığı operasyonlardan rahatsız oldu.



6-7 Ekim provokasyonuyla tehdit etti


PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD de DAEŞ'in vurulmasından rahatsız olmuş ve Türkiye'yi tehdit eden hadsiz açıklamalarda bulunmuştu. Bu küstah tehditleri takip eden Yüksekdağ da, Münbiç'e operasyonun "Türkiye'de 6-7 Ekim olaylarına benzer olaylara sebep olacağını söyleyerek" tehdit etti.



HDP, 2014 yılında halkı sokağa çağırmış ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.





#HDP
#Figen Yüksekdağ
#Münbiç
8 yıl önce