|

Rusya samimiyse işbirliğine hazırız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov’un ‘Suriye’de ortak hareket olabilir’ sözlerine olumlu yaklaştı. Çavuşoğlu, “Eğer Rusya, Suriye konusunda samimi şekilde ateşkes ve insani yardımlar için işbirliği yapmak isterse biz buna varız” diyerek, siyasi çözüm için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Dışişleri Resmi Konutu'nda Letonyalı mevkidaşı Edgars Linkevics ile biraraya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.Letonya'nın 15 Temmuz sürecinde gerçek dost ve müttefik olduğunu gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, görüşmede Suriye başta olmak üzere Ukrayna ve Kırım gibi bölgesel konuları da değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, “Bu konularda ortak anlayışa sahip olduğumuzu gördük” dedi.



SİYASİ ÇÖZÜMÜ DESTEKLEMELİYİZ


Çavuşoğlu, Suriye'deki gelişmeler noktasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ile ortak hareket edebilecekleri yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin Suriye'de ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme ulaşılması için alınan tüm kararları desteklediğini, kararların alınmasına ve uygulanmasına bugüne kadar katkı verdiğini söyledi.



ATEŞ İHLALİ REJİM VE DESTEKÇİLERİNDEN


Bugüne kadar ateşkesin ihlal edilmesi ve insani yardımların ulaştırılmasındaki engellere bakıldığında, bunu ihlal edenin rejim ve destekçileri olduğunun görüldüğünü ifade eden Çavuşoğlu, son olarak ABD ve Rusya arasında Suriye konusunda varılan anlaşmaya da güçlü destek verdiklerini ve uygulanması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.



BU KONULARI DEĞERLENDİRİYORUZ


İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile önceki gün Ankara'da bir araya geldiğini ve Suriye konusunda detaylıca görüşme fırsatı bulduklarını bildiren Çavuşoğlu, “Bu konuları, ilişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya ile de değerlendiriyoruz. Eğer Rusya samimi şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna varız” şeklinde konuştu. Rinkevics de FETÖ'nün ülkesindeki faaliyetlerine ilişkin gereğinin yapılacağını söyledi.


#Suriye
#Rusya
8 yıl önce